Kenya Müslümanlara karşı ölüm mangaları kurmuş!

Kenya Müslümanlara karşı ölüm mangaları kurmuş!

Kenya emniyetinin, Müslümanlara yönelik 'terör' tehdidi bahanesiyle yargısız infazlar yapan ölüm mangaları kurdurduğu ileri sürülüyor

Kenya hükümeti, ülkedeki Müslümanlara uyguladığı baskı politikalarını, görünenin yanı sıra gizli bir programla da devam ettiridiği öne sürüldü. Al Jazeera, Kenya emniyetinin, yargısız infazlar yapmak için ölüm mangaları kurdurduğunu duyurdu.

İddia Kenya'da kulaktan kulağa dolaşıyordu. Ancak iddiayı destekleyen ilk somut veriler Al Jazeera tarafından yayınlandı. İngilizce yayın yapan A Jazeera'nın Nairobi muhabiri Simon Boazman, Kenya emniyetinin kurduğu ölüm mangalarında görev alan polislere ulaştı.

Muhabir, görüştüğü Kenya polislerinin itiraflarından oluşan 47 dakikalık bir belgesel hazırladı. Belgeselde, Kenya hükümetinin Müslümanları hedef alması için kurduğu yargısız infaz mangalarının faaliyetleri yer alıyor. 

Kenya'da sadece bu yıl içerisinde üç Müslüman Âlim faili meçhul cinayetlere kurban gitmişti. Bu cinayetlerin bir türlü aydınlatılamaması da ölüm mangaları iddialarını güçlendiriyor. İtirafçı polislerden biri, 14 Nisan 2014'te uğradığı suikast sonucu hayatını kaybeden imam Ebubekir Şerif Ahmed (Makaburi)'nin polis tarafından öldürüldüğünü söyledi.

Kenya'da diğer taraftan da ordu Müslümanlara yönelik açıktan baskı uygulamaya, cami baskınları yapmaya ve toplu gözaltılar gerçekleştirmeye devam ediyor.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler