Kenya'da Müslüman bir alim öldürüldü

Kenya'da Müslüman bir alim öldürüldü

Kenya'da geçtiğimiz cumartesi Müslüman bir alime düzenlenen suikast sonrası sokaklar karıştı. Protestolarda bir gösterici hayatını kaybetti

Kenya'nın Mombasa kentinde, Müslümanların protestoları sırasında meydana gelen olaylarda bir kişi öldü. Geçtiğimiz cumartesi günü Hasan Guti isimli bir Müslüman alime, eşi ve yeğeniyle birlikte arabasında seyahat ettiği sırada silahlu saldırı düzenlenmiş ve Guti olay yerinde hayatını kaybetmişti.

Bu suikastin üzerine Kenya'daki Müslüman gençler sokaklara çıktı ve cinayeti protesto eden gösterilere başladı. Hasan Guti'nin dün cenazesinin kaldırılmasının ardından başlayan olaylarda, güvenlik güçleri ile gösterici gençler arasında çatışmalar yaşandı. Bu çatışmalar sırasında bir kişi hayatını kaybetti. 

Göstericiler Hasan Guti'ye düzenlenen silahlı saldırıdan güvenlik güçlerini sorumlu tutuyor. Kenya polisi, saldırıyla ilgilerinin olduğu yönündeki iddiaları yalanlayan bir açıklama yaptı. Ancak kaynaklar, Hasan Guti'yi öldürenlerin Terörle Mücadele Polis Birliği'ne bağlı özel bir birliğe bağlı olduklarını bildiriyor. 

KENYA'DA İSLAM ALİMLERİNE SUİKASTLER DÜZENLENİYOR

Kenya'da son bir yılda İslam alimlerine düzenlenen suikastler dikkat çekiyor. Suikaste uğrayan alimlerden biri Şeyh Ebubekir Şerif'ti. Ebubekir Şerif, 2 Nisan günü Mombasa'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmişti. Ülkede "Makaburi" olarak bilinen Şeyh Ebubekir Şerif'in, Şanzu bölgesinde aracıyla giderken yanındaki arkadaşıyla birlikte uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmişti.

Ekim ayının başında ise Kenya'daki Mescid Musa Camii'nin imamı Şeyh İbrahim İsmail, aracına açılan ateş sonucu can vermişti

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler