Kenya'nın mazlum ve mağdur ailelerine kurban eti ulaştırıldı

Kenya'nın mazlum ve mağdur ailelerine kurban eti ulaştırıldı

Avrupa Yetim Eli, birçok ülkede olduğu gibi Kenya'da da hayırseverlerin bağışladığı kurban etlerini, mazlum ve mağdur ailelere ulaştırdı.

Yaptığı yardım çalışmalarıyla dünyanın birçok yerinde bulunan binlerce yetim, öksüz, mazlum ve mağdura ulaşan Uluslararası Yardım Kuruluşu Avrupa Yetim Eli, 2019 kurban kesim programlarından birini de Afrika'da gerçekleştiriyor.

Bu kapsamda hayırseverlerin bağışladığı kurbanlar, Kenya'nın Garissa kentinde kesilerek dağıtımına başlandı.

Garissa kentine bağlı Masalani bölgesindeki mazlum ve mağdur ailelere kurban eti ulaştırıldı.

Kurban etlerinin dağıtımıyla ilgili bilgi veren Avrupa Yetim Eli Gönüllü Temsilcisi Nizamettin Aygan, dağıtım esnasında birçok ailenin mağduriyetlerine şahit olduğunu aktardı.

Aygan, "Elhamdülillah kestiğimiz kurbanların bugün mazlum ve mağdur ailelere dağıtımını gerçekleştirdik. Gittiğimiz evlerde mağduriyetler had safhadaydı. Dağıtım esnasında fakirlik, yokluk ve sefaletle karşılaştık. Yoklukla iç içe yaşayan insanlarımızı gördükçe içimiz kanadı. Yapılan hayırların ne kadar makbul ve değerli olduğuna bir kez daha şahit olduk. Rabbim yapılan hayırları makbul etsin." dedi.

Birçok sıkıntılara göğüs gererek binlerce kilometre uzaklıktan gelip ihtiyaç sahibi ailelere yardım elini uzattıklarını aktaran Aygan, "Çok şükür hayırseverlerimizin bağışladıkları kurbanları kazasız belasız kestik. Kestiğimiz kurbanların etlerini mağdur, yetim ve fakir insanlarımıza dağıttık. Allah-u Teâlâ hayırseverlerimizin niyetlerini kabul etsin. Tekrardan tüm İslam âleminin Kurban Bayramı!'nı tebrik eder hayır, huzur ve bereket getirmesini yüce Rabbimden niyaz ediyorum." ifadelerini aktardı.

Son olarak Aygan, Allah tüm hayırseverlerin yaptıkları bağışların kabul ve makbul olması temennisinde bulundu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.