Kerbela şehitleri Belçika'da anıldı

Kerbela şehitleri Belçika'da anıldı

El Gazali Eğitim Kültür Derneği, Kerbela hadisesinin sene-i devriyesi münasebetiyle Belçika'nın Anvers kentinde anma programı düzenledi.

BRÜKSEL - Belçika’nın Anvers kentindeki İslami çalışmalarıyla bilinen El Gazali Eğitim Kültür Derneği, Kerbela’da şehit edilen Hz. Hüseyin ve Ehl-i Beyt için anma programı düzenledi. Kerbela hadisesinin 1375. yıldönümünde düzenlenen Hz. Hüseyin ve Kerbela şehitlerini anma programında Kerbela hadisesi öncesi ve sonrasıyla anlatıldı.

 

Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda El Gazali Eğitim Kolları Başkanı Sıtkı Ünlü Kerbela hadisesini, yaşanan bu acı olayın arkasında yatan sebepleri ve idrak edilmesi gereken dersleri aktardı.

 

Ünlü, ‘Allah-u Teâlâ Kur'an-ı Kerim’de özellikle Yahudilerden çok bahseder. Bir ayette denildiği gibi Allah onları yeryüzünde üstün kıldı. Çünkü bütün peygamberler onlardandı. Bütün peygamberlerin onlardan gelmesiyle birlikte Allah onlara bir üstünlük verdi. Fakat daha sonra aşağıların aşağısı kılıyor. Çünkü onlar kendilerine gönderilen peygamberleri katlettiler, kendi peygamberlerine karşı muhalif davrandılar, dünyaya çok bağlandılar. Bu üç sebepten dolayı Allah'u Teâlâ onları aşağıların aşağısı kıldı ve Kur'an-ı Kerim’de bize sürekli bundan bahsediyor. Demek ki, bu aynı zamanda Müslümanlara bir uyarıdır. Ümmet-i Muhammed’e (sav) bir uyarıdır sakın sizler Yahudiler gibi olmayın. Peygambere muhalefet etmeyin ve peygambere kıymayın. Dünyaya da bağlanmayın. Ama dönüp baktığımız zaman özellikle Yezid döneminde yapılanlar bellidir.’ Sözleriyle Kur'an’ın Müslümanları Peygambere ve ashabına karşı gelmemeleri konusunda uyardığına dikkat çekti.

 

Program Kerbela ile ilgili çeşitli ilahiler seslendirilmesinin ardından yapılan dua ile son buldu. Kobani bahaneli olaylarda şehit edilen Müslümanlar ve dün hakkın rahmetine kavuşan bölgenin tanınmış âlimlerinden Dünya Alimler Cemiyeti üyesi Molla Fadıl Gülsever için dua edildi ve Fatiha okundu. (Abdurrahman Ekinci - İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.