Kerkük ve Diyala'daki göçmen kampları kapatıldı

Kerkük ve Diyala'daki göçmen kampları kapatıldı

​Kerkük ve Diyala Göçmen Müdürlüklerinden yapılan yazılı açıklamada Kerkük ve Diyala'daki on binlerce iç göçmen için tahsis edilen bütün kampların kapatıldığı açıklandı.

Kerkük Göç ve Göçmen Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Kerkük'te iç göçmenlere ait 7 kampın kapatıldığı bildirildi.

Açıklamada iç göçmenlerin, bölgelerinin DAİŞ'in eline geçtiği Haziran 2014'ten beri ikamet ettikleri Kerkük'teki Nezrava 1/2/3/4/5/6 ve Yahyava kamplarının kapatıldığı ifade edilerek, "Toplam 7 kampta yaklaşık 6 buçuk yıl kalan 10 bin iç göçmenin Musul, Selahaddin ve Diyala kentlerinde kurtarılan bölgelere döndükleri" belirtildi.

Böylece Kerkük'te iç göçmenlere ait kampın artık kalmadığı ifade edildi.

Diyala'daki kamp da kapatıldı

Diyala Göç ve Göçmenler Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre ise iç göçmenlerin, kurtarılan bölgelere geri dönmeleriyle birlikte Vend kampı kapatıldı.

Açıklamada, iç göçmen durumundaki ailelerin bir kısmının ülkenin çeşitli kentlerindeki kurtarılan bölgelere, diğerlerinin ise Diyala kent merkezine döndükleri aktarıldı.

DAİŞ ile 2014'te yaşanan çatışmalardan ötürü 5 milyon Iraklı evlerini terk ederek kuzey ve güneydeki bölgelere sığınmıştı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler