Kermes geliriyle Afrika'da su kuyusu açtılar

Kermes geliriyle Afrika'da su kuyusu açtılar

Mardin'de İmam hatip lisesi öğrencileri, kermesten elde ettikleri gelirle Afrika'da su kuyusu açtı.

Hayatın birçok noktasında sergiledikleri örnek davranışlarıyla takdir toplayan ve büyük başarılara imza atan imam hatip öğrencileri, kendi aralarında yaptıkları kermesten elde ettikleri gelirle Afrika'da su kuyusu açtı.

Mardin Artuklu Anadolu İmam Hatip Lisesi Proje Okulu öğrencileri, 2018-2019 eğitim-öğretim döneminde Afrika'daki su sıkıntısının giderilmesine bir nebze de olsa destek olmak için kollarını sıvayarak, kermes düzenledi.

Öğrenciler, 3 gün boyunca açık bıraktıkları kermesten elde ettikleri gelirle Afrika'da bir su kuyusu açmak için bir hayır kurumuna başvurdu. Kurum, geçtiğimiz günlerde öğrenciler adına Çad'da suyu kuyusu açtı.

Kurum; su kuyusunun fotoğrafı ile kuyudan bir şişe suyu hatıra amacıyla öğrencilere gönderdi.

"Çok daha büyük projelere imza atacağız"

Örnek çalışmalarından dolayı öğrencilerini tebrik eden Mardin Artuklu Anadolu İmam Hatip Lisesi Proje Okulu Müdürü Mehmet Ali Gümüş, şunları söyledi:

"Okulumuz öğrencileri örnek bir çalışmaya daha imza atmış oldular. Öğrencilerimiz tarafından geliriyle 'Afrika'da su kuyusu' açmak için kermes düzenlemişti. Sosyal sorumluluk projesi olarak gerçekleştirdiğimiz kermesimizden elde edilen gelirle Çad'da bir kuyusu açmış olduk. Kermesimizin düzenlenmesinde emek sarf eden öğrencilerimize, öğretmenlerimize ve katılım sağlayan herkese teşekkür diyorum. İnşallah öğrencilerimizle beraber çok daha büyük projelere imza atacağız." dedi.

"İçimiz huzur ve mutlulukla doldu"

11. Sınıf Öğrencisi Fatma Nur Demir de Afrika'da su kuyusunun açılması kendilerini mutlu ettiğini söyledi.

Demir, "Bizler okul olarak, düzenlediğimiz kermesten bir miktar para elde etmiştik. Hocalarımızın da yardımıyla bu parayla Afrika'da bir su kuyusu açmayı kararlaştırmıştık. Daha sonra projemizi hayata geçirmek için bir hayır kurumuna başvurduk. Kurum da bizim adımıza Çad'da bir su kuyusu açtı. Kuyunun açılışında çekilen fotoğrafları bize gönderdiler. Fotoğrafı görünce çok duygulandık, içimiz adeta huzur ve mutlulukla doldu. Bu tür sosyal sorumluluk projelerin devam etmesi için elimizden geleni yapacağız. Müslüman kardeşlerimiz, Afrika'da suya ulaşmak için birden fazla sorunla uğraşırken ve yoğun çaba harcarken biz burada rahatça suyumuzu içip bir şey yapmadan oturmak vicdanımıza sığmıyor. Bu yüzden projenin devamının gelebilmesi için elimizden gelen gayreti göstereceğiz." diye konuştu. 

"Yaşadığımız mutluluk kelimelerle ifade edilemez"

Afrika'da su kuyusunun açılmasıyla daha önce hiç yaşamadığı tarifsiz bir mutluluğu yaşadığını belirten öğrencilerden Hacer Sağlam da şunları söyledi:

"Oradaki koşullar çok zor ki biz burada bir gün susuz kalınca çok zorlanıyoruz. Onların su kuyusu başında su ile oynamaları içimi ürpertti. Çok sevindim, çok mutlu oldum. Kendi hayatlarını suya adıyorlar, biz o suyu onlara verdiğimizde bir nevi onlara hayat vermiş oluyoruz. Bu mutluluk kelimelerle ifade edilemez."

"Hayalimiz gerçek oldu"

Öğrencilerden Mehtap Başaran, kermesin tek amacının su kuyusu açtırmak olduğunu vurgulayarak, "Öğretmenlerimizin de desteğiyle okuldaki tüm arkadaşlarımız kermese yiyecek ve içecek getirdi. Velililer de buna dâhil oldu ve iyi bir gelir elde edip Afrika'da su kuyusu açtırdık. İlk başta su kuyusunu açılabileceğine inanmıyordum ama başarıp açınca çok mutlu oldum. Bir nevi hayalimiz gerçek oldu." diye konuştu.

"Çok mutluyuz"

Afrika'da su konusunun ne kadar sıkıntı yaşattığının farkında olduklarını, bu yüzden proje kendilerine geldiğinde çok heyecanlandıklarını kaydeden öğrencilerden Muhammed Emre Günel, büyük zorluklarla suya ulaşan oradaki halka yardım ellerini uzattıkları için çok mutlu olduklarını söyledi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.