Kıbrıs Gazilerine madalyaları takdim edildi

Kıbrıs Gazilerine madalyaları takdim edildi

​Kıbrıs Barış Harekâtına katılan Gazilere Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti tarafından Milli Mücadele Madalyaları Tüzüğü kapsamında düzenlenen törenle gazilere madalya ve beratları takdim edildi.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti tarafından Milli Mücadele Madalyaları Tüzüğü kapsamında Kıbrıs Barış Harekâtına katılan Gaziler için hazırlanan Milli Mücadele Madalyası ve Beratı Tevcih Töreni gerçekleştirildi.

Devlet Su İşleri Konferans Salonunda düzenlenen törende Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Rifai Yıldırım ve Muharip Gaziler Derneği Başkanı Siraç Ezer tarafından günün anlam ve önemine ilişkin birer konuşma yapıldı.

Konuşmaların ardından başta gazi ve yakınları olmak üzere programa katılanlara hitapta bulunan Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Hasan Basri Güzeloğlu, Dünyanın tıpkı bugün olduğu gibi geçmişte de Rum ve Yunan çetelerinin soykırımı karşısında sesiz kaldığını söyledi.

Güzeloğlu, "İşte Kıbrıs'ta da sizlerin temsil ettiği bu duruş, 20 Temmuz'da başlayan ve adı Barış olan bir harekâttır. Kıbrıs'ta yaşanan insanlık dramının, katliamının karşısında da bu milletin ve içinden çıkan ordusunun her bir kahraman evladının şehadeti ve kahramanlığıyla Kıbrıs'a Barış'ı taşıyan bir milletiz. Ama dünya ve Birleşmiş Milletler o günden bugüne hala Kıbrıs'ta çözüm üretememiştir. Bu büyük milletin sabrına ve oradaki bütün soydaşlarımıza sağladığı huzur ve güven ortamına kalıcı bir siyasi çözüm üretememiştir." dedi.

Kıbrıs ve çevresinde Türkiye Cumhuriyeti'nin haklarını sonuna kadar yaşatmak kararlılığında olduklarını belirten Güzeloğlu, "Bu ülkenin her bir köşesi ver bir kişisi ve şüphesiz her bir hakkı sonuna kadar korunacaktır. Her birinizin yakasındaki madalyası bu şerefin taşıyıcısı Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin verdiği bu onur bu milletin verdiği şeref bugün Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetimizin sizlere tevcih ettiği madalyalarla taçlanmış olacak.” ifadelerini kullandı.

“Kıbrıs Gazilerini Kıbrıs ziyaretine göndereceğiz”

Kıbrıs gazileri ve ailelerinin ilettikleri bir talebin olduğunu ve bu talebi yerine getirmekten büyük bir mutluluk duyacaklarını kaydeden Güzeloğlu, “Talep ve dileğiniz bizim için bir emirdir. Gerek Kıbrıs'ın kahramanlığını ve bugün karşımızda bu duruşunu taşıyan bütün gazilerimizi ve gerekse bütün diğer gazilerimizi derneğimizde istişare ederek en kısa zamanda eşlerinizle birlikte o kahramanlıklarınız ile vatan eylediğiniz Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ziyaretine İnşallah sizleri göndereceğiz." şeklinde konuştu.

Güzeloğlu, konuşmasının ardından Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti tarafından, Kıbrıs gazilerine verilmek üzere gönderilen berat ve madalyalarını takdim etti. Tören, toplu fotoğraf çekimi ile sonlandı.

İLKHA


Kıbrıs Gazilerine madalyaları takdim edildi

Kıbrıs Gazilerine madalyaları takdim edildi

Kıbrıs Gazilerine madalyaları takdim edildi

Kıbrıs Gazilerine madalyaları takdim edildi

Kıbrıs Gazilerine madalyaları takdim edildi

Kıbrıs Gazilerine madalyaları takdim edildi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.