Kilis halkı tedirgin foto

Kilis halkı tedirgin foto

Son zamanlarda Suriye tarafından atılan roket mermilerinin Kilis’e düşmesi sonucu yaşanan ölüm ve yaralanma vakıaları Kilis halkını tedirgin ediyor.

Kilis'in karşısında bulunan Suriye'nin Halep kentine bağlı Azez ilçesinde yaşanan iç çatışmalar sonucu Suriye tarafından atılan roket mermilerinin zaman zaman Kilis’e düşmesi vatandaşlarda tedirginliğe yol açıyor. Kilis halkı, dün ve bugün düşen roket mermilerinin sonucunda 20 kişinin yaralanmasının ardından Valilik önünde toplanarak eylem yaptı.

Dün Suriye'den atılan roketlerin ardından bugün de Kilis'e 2 roketin düşmesinin ardından büyük bir panik yaşayan Kilis halkı, dünden bu yana art arda düşen roketler nedeniyle duruma tepki göstermek amacıyla Kilis Valiliği önünde toplanarak eylem yaptı.

Kilis Valiliği önünde toplanan vatandaşlar, Suriye’de yaşanan gelişmelerden çok zarar gördüklerini, her an ölüm ile burun buruna yaşadıklarını ve buna rağmen Suriye sınırında yeterli güvenlik önlemlerinin alınmamasına tepki gösterdi. Valilik önünden çarşı bölgesine slogan atarak yürümek isteyen Kilislilere polis müdahale etti. Yürüyüş yapmakta ısrar eden bazı vatandaşlar gözaltına alındı.

Kilis Valiliğinden açıklama

Son iki gün içerisinde 20 kişinin yaralandığı patlamalarla ilgili Kilis Valiliği bir yazılı açıklama yaparak, bugün sabah saatlerinde meydana gelen patlamada 2’si ağır olmak üzere 8 kişinin yaralandığını bildirdi.

Yapılan açıklamada “12.04.2016 tarihinde saat 09.40 sıralarında Suriye’den geldiği tahmin edilen 2 roket Kilis şehir merkezindeki muhtelif yerlere düşmüştür. Olay sonucunda ilimizde yaşayan 8 vatandaşımız yaralı olarak kaldırıldıkları Kilis Devlet Hastanesinde tedavi altına alınmıştır. 2 vatandaşımız ağır yaralı tedavisi devam etmekte olup diğer yaralı vatandaşlarımızın ise hayati tehlikesi bulunmamaktadır.”denildi.

Öte yandan, topçu birlikleri sınır hattındaki, fırtına obüsleriyle roketlerin atıldığı nokta olduğu belirtilen IŞİD bölgesini, angajman kuralları gereği ateş altına aldı. Obüslerin top atışlarının sesi Kilis kent merkezinden de duyuldu.

İLKHA







HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler