Kilis kutlu doğum etkinliği 2015 peygamber sevdalıları video

Kilis kutlu doğum etkinliği 2015 peygamber sevdalıları video

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Kilis’te “Eşsiz Önder Hz Muhammed” temalı Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından özel bir düğün salonunda “Eşsiz Önder Hz Muhammed” temalı Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

Programa konuşmacı olarak katılan İlahiyatçı Yazar Mehmet Göktaş, Peygamber Efendimizi özellikle ülke yöneticilerinin örnek alması gerektiğini ifade etti.

Yoğun katılımın olduğu etkinlikte katılımcılara salon girişinde gül suyu dağıtıldı. “Biz seni görmeden sevdik.”, “Biriniz beni Anasından, babasından çoluk çocuğundan ve bütün insanlardan çok sevmedikçe tam iman etmiş olmaz.” gibi pankartlar güzel görüntüler oluşturdu.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan etkinlik, ardından okunan mevlit ile devam etti.

Ardından, Grup İnzar ve Peygamber Sevdalıları Platformu Kız Çocuk İlahi Grubu ilahiler ve marşlar seslendirdi. Okunan ilahi ve marşlar eşliğinde getirilen tekbirler ve salâvatlarla heyecan adeta doruğa çıktı.

Programın açılış konuşmasını yapan Peygamber Sevdalıları Platformu Kilis Komite sözcüsü Erdal Avcı, Peygamberimizin misyonunun hayatımıza taşınması gerektiğini belirterek, “Bugün toplumsal olarak travmalar varsa bu Peygamber Efendimizi kendimize örnek almamamızdan kaynaklanmaktadır. Gelin Peygamberimizin davasını hayatımızın ortasına alalım ve bir araya gelim. Nitekim peygamberimizi önder ve rehber olarak almamız gerekir.” ifadelerini kullandı.

Daha sonra konuşmasını yapan İlahiyatçı Yazar Mehmet Göktaş, “Buraya gelmişken Hz Muhammed (sav) biraz daha yaklaşma O’nun sevgisini gerçekten biraz daha arttırmış olarak evimize dönmeyi rabbimiz bize nasip etsin.” dedi.

Peygamberin (sav) neden sevildiğinin bilinmesi gerektiğini belirten Göktaş, Hz Muhammed’in (sav) O’nun ümmetinden olduğunu dile getiren herkes tarafından yakinen tanınması gerektiğini vurguladı.

Hz Muhammed’in hayatına dikkat çeken Göktaş, “Bakın 1400 yıl senedir Peygamber gelmedi. Bir daha Peygamber gelmeyecek. Allah (cc) Peygamber göndermeyecek niye? Çünkü gerek yok. Çünkü O Peygamberin hayatı kıyamete kadar kaydedilmiş.” şeklinde konuştu.

Çünkü onlar yetimleri öksüzleri anlayamazlar

Allah-u Teâlâ’nın Peygamberini padişahların konaklarından, egemenlerin, kodamanların ve şehzadelerin adamlarından seçmediğini belirten Göktaş, onların yetimleri ve öksüzleri anlayamayacaklarını ifade etti.

Göktaş, “Gelin Peygamberimizin özelliklerine bakalım. O’nun babası olmayacak. O yetim olacak.  Babasızlığın acısını üzüntüsünü kederini bilecek. Annesini de hemen doymadan alacak. O Peygamber öyle biri olacak ki, kuru ekmek yiyecek Mekke’dekilerin koyunlarını yayacak. Fakir olacak. Niye biliyor musunuz? Kilisliler olarak biraz yanı başınıza baksanız göreceksiniz ki açlarla, fakirlerle, yetimlerle, öksüzlerle dolu her yanınız işte, yetimleri anlamak için, yetimlere sahip çıkmak için O’nu iyi tanımalıyız.” diye konuştu.

Dünyada genellikle ezilenlerin bayanlar olduğunu kaydeden Göktaş, Hz Muhammed’in (sav) hayatından kesitler sunarak İslam’ın ve O’nun kadına ne kadar değer verdiğine dikkat çekti. Konuşmasında İslam’dan önceki cahili döneme de değinen Göktaş, bir babanın kız çocuğunu uçurumdan aşağı atarak öldürmesini anlattığı esnada salonda duygulu anlar yaşandı.

“Siyasi liderler O’nu örnek almalıdır”

Özellikle ülke liderlerinin Peygamber Efendimizi örnek alması gerektiğinin altını çizen Göktaş, “Mısıra bakın, zalim Sisi’ye bakın. Hiç bir kâfir korkuyor mu ondan? Ama mısırın zindanları hep dindar Müslümanlarla dolu, tek o değil Arap ülkelerinin büyük bir kısmı garip Müslümanları öldürüyor. Hiç bunların bir kâfirin karşısında olduklarını gördünüz mü? O Peygamberi önemli adamlar özellikle örnek almalıdır. Sadece biz değil asıl önemli olan siyasi liderler O’nu örnek almalıdır. Önemli olan generallerin devlet başında insanları yönetenlerin Allah’ı anmasıdır. Allah’ın adına hareket etmesidir.” şeklinde konuştu.

Peygamberlerin sadece gariban insanlara değil, bütün Peygamberlerin zalim yöneticilere ve diktatörlere gönderildiğini vurgulayan Göktaş, “Allah’ın Resulü bize örnektir. Babalara, kocalara, generallere ve en önemlisi devlet başkanlarına, İslam ülkelerindeki devlet başkanları Hz. Muhammed (sav) örnek almıyorlarsa onlar yazık ediyorlar. Öyle devlet başkanları var ki, kendi halkı ülke başkanlarından tir tir titriyor.” dedi.

program yapılan dua ile sona erdi.İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.