Kilis’e iki roket mermisi düştü

Kilis’e iki roket mermisi düştü

Kilis'te Suriye tarafından atılan 2 roket mermisinden biri askeri lojmana, diğeri de bir evin çatısına düştü. İlk belirlemelere göre her iki olayda da ölen ve yaralanan olmadı.

Kilis’te Suriye tarafından atıldığı belirtilen iki roket mermisi düştü. Roket mermilerinden biri Adliye yakınlarında bulunan Askeri lojmana düşerken, diğer mermide bir evin damına isabet etti. Olayda ölü ve yaralanın olmadığı belirtilirken, Belediye tarafından sık sık vatandaşların sokağa çıkmaması için anonslar yapılıyor.

Edinilen bilgiye göre, saat 15.30 sıralarında Suriye tarafından atılan bir roket mermisi Yenibeşevler Mahallesinde bulunan Kilis Adliye Sarayı yakınlarında bulunan askeri lojmana isabet etti.  Askeri lojmana isabet eden roket mermisi patlamaması ve olay esnasında lojmanda kimsenin olmaması olası faciayı önledi.

Roketlerden diğeri de yine Adliye yakınlarında bulunan bir evin damına isabet etti. Evde maddi hasar meydana gelirken, patlamada evin ön kısmında hasar oluştu. Evin yakınlarında bulunan araçların ise camları kırıldı.

Olay yerine çok sayıda arama kurtarma, sivil savunma ve AFAD ile itfaiye ekipleri ile ambulanslar sevk edilirken, çevrede geniş güvenlik önlemleri alındı.

Patlamanın meydana geldiği bölgede yoğun güvenlik önlemleri alınırken, kentte hareketli dakikalar yaşanıyor.

Öte yandan, Kilis Belediyesi tarafından Türkçe ve Arapça anonslar yapılarak vatandaşların sokağa çıkmaması yönünde uyarılar yapılıyor.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.