Kilis'e isabet eden roketler resimlerle anlatıldı

Kilis'e isabet eden roketler resimlerle anlatıldı

PKK tarafından Kilis'e atılan roketler sonucu oluşan tahribat, resimlerle sergilendi.

Suriye'nin Afrin kentinden PKK tarafından atılan roketin isabet ettiği tarihi Çalık Camisi önünde Kilis Belediyesi tarafından resim sergisi düzenlendi. Resim sergisinde Çalık Camii başta olmak üzere kent merkezine isabet eden roketlerin verdiği tahribatlar sergilendi.

Yapılan sergiyi dolaşan Aşıt Mahalle Muhtarı Zeki Kırşanlıoğlu, hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralananlara Allah'tan şifa dileyerek, "Bu bizim tarihi camimiz PKK tarafından hedef gözetmeksizin roketle vurulması bizi çok üzüyor. Bu tarihi camimiz böyle olduğu için çok üzülüyoruz. Şehrimize devamlı bombalar yağıyor." dedi.

Resim sergisiyle PKK'nin cami ve sivil saldırısının unutulmaması için çok önemli olduğunu belirten Kırşanlıoğlu, "Rabbim halkımıza sabır versin. Bu tarihi camimize de roket atıldığında akşam namazı kılınıyordu. Bu saldırıda 2 şehidimiz, 6 yaralımız var. Asırlık camimizde namaz kılınamamasından dolayı üzgünüz. Camimizin bir an önce tamir edilip ibadete açılmasını istiyorum. Yapılan resim sergisiyle PKK'nin cami ve sivil saldırısının unutulmaması için çok önemlidir." ifadelerini kullandı.   

"Yapılan zulmün unutulmaması için böyle bir sergi yapılmış"

Çalık Camii roketli saldırısında yaralanan Ekrem Özsaygılı, "Burada esnafım. Her gün namaz için Çalık Camii'ne geliyordum. Yine akşam namazı için camideydik. Namazımızı kıldık, tesbihatımızı yaptık. Duamızı yapıp çıkıyorduk. Bir patlama sesi geldi, kendimizi yerde bulduk. Bomba tavana düştü, büyük bir ses duyduk. Her taraf toz toprak oldu. Bu saldırıyı yapanların Allah belalarını versin. Bizim onlardan korkumuz yoktur. Ellerinden geleni yapsınlar. Bizim bayrağımız inmez, ezanımız susmaz. Ben bu cami enkazında olduğumdan, bu duyguyu en iyi ben bilirim. Şehitlerimize Allah rahmet eylesin. Gazilerimize de Allah selamet versin. İnşallah bunlar PKK'nin son çırpınışlarıdır. Yapılan zulmün unutulmaması için böyle bir sergi yapılmış. İnşallah bunların zulümleri bitecek ama yaptıkları zulümler de unutulmayacak." şeklinde konuştu.

"Bu roketler halkımızı huzursuz ediyor"

Kilis'te 50 senedir nakliyecilik ile uğraştığını belirten Mecit Çoban, "35-40 senedir buradayım, bizim başımıza daha böyle bir olay gelmedi. Bunların yaptıkları bir zulümdür. Bunlar Müslüman değil, gâvurdurlar. Bu roketler halkımızı huzursuz ediyor. İnşallah bunların attıkları kendi başlarına gelir. Bu günlere şükürler olsun. Biz dimdik ayaktayız. Memleketimizi terk edip gitmeyiz. Ölsek de kalsak da burada olacağız. Ya şehit oluruz ya da gazi oluruz. Memleketimizi çapulculara bırakıp gitmeyiz. Ne kadar roket atsalar gene de dimdik ayaktayız." diye konuştu.

İLKHA








































 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler