Kilis’e roket mermileri atıldı: 2 ölü video foto

Kilis’e roket mermileri atıldı: 2 ölü video foto

Suriye'den atıldığı belirtilen 8 katyuşa roketinin Kilis'e düşmesi sonucunda olayda biri çocuk 2 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi.

Kilis’te Suriye tarafından 8 roket mermisinin atılması sonucunda olayda 1’i çocuk biri kadın 2 kişi hayatını kaybederken, 3 kişi yaralandı.

Edinilen bilgiye göre, bugün 14.00 sıralarında Suriye tarafından atılan roket mermilerinden ilki boş bir araziye düştü. Ardından mermilerden biri ise Kilis Devlet Hastanesi'nin yakınlarına düştü. Bu esnada seyir halinde olan bir otomobilin geçtiği esnada roket mermilerden biri de otomobile isabet etti.

Araçtaki Utku (6) ve Mert (4) Özkan kardeşler yaralandı. Yaralılardan Mert Özkan hastaneye götürüldüğü sırada yolda hayatını kaybetti.

Kente düşen bu roket mermilerinin şoku yaşanırken, aralıklı olarak 2 roket mermisi ise Kazım Karabekir Mahallesi'ndeki boş arazi ile bir eve isabet etti. Eve isabet eden roketin etkisiyle büyük bir patlama meydana gelirken, Sıdıka Mavzer (54) hayatını kaybetti.

Patlamada evin ön kısmında hasar oluşurken, çevrede bulunan bazı evlerde de hasar meydana geldi. Kimi evlerin camı kırılırken, kimi evlerin duvarında ise mermi izleri oluştu. Olay yerine çok sayıda ambulanslar sevk edilirken, yaralılar ambulansla Kilis Devlet Hastanesi ile bölge hastanelerine tedavi altına alındı.

Patlamaların meydana geldiği bölgelerde polis yoğun güvenlik önlemleri alırken, kentte büyük bir yaşanıyor.

Öte yandan, hayatını kaybeden Sıdıka Mavzer’in oğlu, yetkililere tepki göstererek,  "Annem 1962 doğumlu yazık değil mi? Annem eve gelirken bomba patlıyor. Sonra da kendisine çarpıyor. Bu nasıl bir şey, kadın namaz kılmaya geliyordu. Bu acı bu gün bana düştü ise yarın buradakilerine düşmeyeceği ne malum?” diyerek yaşanan patlama anını anlattı.

İLKHA

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.