Kilis’e uzun bir aradan sonra yine havan mermisi düştü

Kilis’e uzun bir aradan sonra yine havan mermisi düştü

Kilis'in Elbeyli ilçesine Suriye tarafından atıldığı belirtilen 2 havan mermisi boş bir araziye düştü.

Kilis'in Elbeyli İlçesi Alahan Köyü yakınlarına Suriye tarafından atıldığı belirtilen 2 havan mermisi boş bir araziye düştü. Olayda ölen ve yaralanan olmazken, uzun bir aradan sonra Kilis’e tekrardan havan mermilerinin düşmesi ise korkuya neden oldu.

Edinilen bilgiye göre, saat 16.00 sıralarında Suriye tarafından ateşlenen 2 havan mermisi Alahan köyü yakınlarındaki boş bir araziye düştü. Arazide 2 metrelik bir çukur oluşurken, havan mermilerinin ise Suriye’nin Çobanbey kasabası yakınlarında Özgür Suriye Ordusu ile IŞİD arasında çatışmaların sürdüğü bölgeden geldiği belirtildi.

Boş araziye düşen 2 mermiye ait parçalar güvenlik güçlerince inceleme sonrası toplanarak İl Jandarma Komutanlığı'na götürüldü. Yaşanan bu gelişme sonrası sınır birlikleri, havan mermilerinin atıldığı IŞİD denetimindeki bölgeyi ateş altına aldığı bildirildi.

Hatırlanacağı üzere sürekli füze ve havan mermilerinin hedefi olan Kilis’e en son 27 Mayıs 2016 tarihinde Kilis'in Elbeyli ilçesine Suriye tarafından atılan 3 katyuşa roket mermisinin düşmesi sonucu 3’ü çocuk 5 kişi yaralanmıştı. (İbrahim Koçyiğit- İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.