Kilisliler: Saldırılar bizi yıldıramaz ve korkutamaz

Kilisliler: Saldırılar bizi yıldıramaz ve korkutamaz

​Son günlerde Kilis kent merkezi ve ibadet yerlerine düzenlenen roketli saldırıları kınayan halk, bu saldırıların haince olduğunu, asla kendilerini yıldırmayacağını ve korkutmayacağını söyledi.

Suriye’nin Afrin bölgesinden PKK/PYD tarafından düzenlenen roketli saldırıları kınayan Kilisliler, Cuma namazında camilere akın ederek saldırılara tepki gösterdi.

Geçtiğimiz hafta üç asırlık tarihi Çalık Camii'nin roketlerin hedefi olması sonucu cami cemaatinde 2 kişi hayatını kaybetmiş 6 kişi de yaralanmıştı.

1682 yılında inşa edilen tarihi Çalık Camisi'nde 336 yıl aradan sonra Fransızların işgali ve restorasyon çalışmaları dışında ilk kez geçen hafta ve bugün Cuma namazı kılınamadı. Büyük bir hasarın oluştuğu caminin saldırıdan dolayı ibadete kapalı olmasından dolayı iki haftadır Çalık Camisinde Cuma namazı kılamamanın üzüntüsünü yaşayan Kilisliler, Hacı Cümbüş Camiine akın ettiler.

Kılınan Cuma namazının ardından İLKHA'ya konuşan Kilisliler, saldırıları kendilerine yıldırmayacağını ve asla korkmayacaklarını ifade ettiler.

Çalık Camii'ne yönelik saldırıda yaralanan ve o anları anlatan Bayram Bayramoğlu, roketin sesini duyduğunu ve o an camiye düşeceği hissine kapıldığını söyledi.

"Bunlar Müslüman değil, din düşmanıdırlar"

Bayramoğlu, "Eğilmemle birlikte roket patladı. Ben havada uçtuğumu ve üzerime bir şeylerin de düştüğünü hissettim. Enkazın altında kaldım. Çalık Camii'nde namazdan çıktığım an bir ses duydum. Ama namaz bitmişti. Korkmadım, sadece geride kalan arkadaşları düşündüm. Bunlarla bizi korkutamazlar, yıldıramazlar. Biz artık bu roketlere alıştık. Bu onların son çırpınışlarıdır. Bunlar Müslüman değil, din düşmanıdırlar. Bunlar ne cami bilirler ne kutsal tanırlar. Roketi rast gele atıyorlar." diye konuştu.

Yapılan saldırılara farkındalık olması için bir etkinlik düzenlediklerini dile getiren AK Parti İl Başkanı İzzet Toprak, Afrin operasyonunda hayatını kaybeden askerler için cami cemaatine helva ve zeytin fidanı dağıttıklarını söyledi.

"Bunların ne olduğunu biliyoruz ama dünyanın da bunun görmesi gerekiyor"

PKK'nin cami ve sivil insanlara yönelik yaptığı saldırıları değerlendiren Toprak, "Bunların hiçbir kutsala ve hiçbir sivile saygıları yok. Bunu zaten biliyorduk. Geçen hafta Çalık Camii'ne yapılan saldırıyla bunu da görmüş olduk. Camide 2 sivil şehit verdik. Biri Suriye vatandaşı biri kendi vatandaşımız. Bunların ne olduğunu biliyoruz ama dünyanın da bunun görmesi gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Mevlana Şehitler Vakfı Yönetim Kurul Başkanı Mustafa İsmet Çaparoğlu da dış mihrakların oyununa dikkat çekerek Allah'ın izniyle her şeyin üstesinden gelineceğini ifade etti.

"Bu Amerikalıların oyunudur"

Müslüman’ın Müslüman’dan başka dostunun olmadığının altını çizen Mehmet Özalp, "Allah’ından bulsunlar. Bizler memleketlerimizdeyiz ve memleketimizi seviyoruz. Camiye roket atılır mı? Bunlar kafirden de kötü. Bu insanlar Allah’ın evine gelmişler.  Bu insanlara bomba atılıyor. Bu Amerikalıların oyunudur." diye konuştu.

"Camiye yönelik saldırılar çok haince saldırılar"

İstanbul Üniversitesinde okuduğunu, tatilinin bitmesine rağmen memleketi Kilis'i terk etmediğini belirten Muhammed Rıdvan Sağlam, "Burada Allah’ın izniyle vatanımı koruyorum. Onlar ellerinden geleni yapsınlar. Onlar haince savaşıyorlar. Bizim camimizi bombaladılar. Bu Kilis’te camiye atılan ilk roket değil. İki yıl önce de Kilis valiliği civarında bulunan Tekke Camii'ye roket atılmıştı. Bizler o günde aynı birlik ve beraberlikle mücadele ettik. Bugün de aynı birlik ve beraberlikle mücadele ediyoruz. Allah’ın izniyle bunun da üstesinden geleceğiz. Camiye yönelik saldırılar çok haince saldırılar. Camiye yönelik saldırı hiçbir insana yakışmaz. Hangi dinden, mezhepten, meşrepten olursa olsun. Hiç bir insana yakışmayacak saldırılar. Biz bu saldırıları kınıyoruz. Onlar için Müslüman, çocuk, kadın ve erkek hiç fark etmiyor." diye belirtti.

Hacı Cümbüş Cami cemaatinden Mehmet Bayrakal ise roketli saldırılara tepki göstererek, bu tür hain saldırıların kabul edilemez olduğunu belirtti.

İLKHA



















































HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.