Kilis’te Asker ile IŞİD arasında çatışma devam ediyor

Kilis’te Asker ile IŞİD arasında çatışma devam ediyor

Kilis'in Elbeyli İlçesi sınır hattında görev yapan askerlere yönelik açılan ateş sonucu 1 astsubay hayatını kaybederken 2 uzman çavuş da yaralandı. Çatışmanın hâlâ devam ettiği bildirildi.

Edinilen bilgiye göre, Kilis'in Elbeyli İlçesi Suriye sınırındaki Dağ Hudut Karakoluna ateş açıldığı belirtildi. Açılan ateş sonucu 1 astsubay hayatını kaybederken 2 uzman çavuş da yaraladı. Suriye sınırında çatışmanın devam ettiği bildirildi.

Edinilen bilgiye göre, Saat 16.00 sıralarında meydana gelen olayda, Suriye sınırı karşısında askerlere bir anda ateş açıldığı, açılan ateşe askerlerin karşılık verdiği ve ardından çıkan çatışmada 1 astsubayın hayatını kaybettiği, 2 uzman çavuşun ise yaralandığı öğrenildi.

Hayatını kaybeden Astsubayın isminin Yalçın Nane olduğu öğrenildi. Yaralı Uzman Çavuşların isimlerinin ise Necef Çakmaktepe ve Fatih Kurt olduğu açıklandı. Bölgede çatışmanın sürdüğü ve bir IŞİD'linin de yaşanan çatışmada öldüğü belirtildi.

Suriye tarafından açılan ateş üzerine karşılıklı çıkan çatışmanın ardından askeri hareketliliğin yaşandığı belirtilirken, şu saatlerde sınır hattında Diyarbakır’dan kalktığı belirtilen F 16’ların Suriye semalarında olduğu ve bölgeye takviye birliklerin gönderildiği öğrenildi. 

Bu arada 5. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Camalettin Doğan’ın da çatışmanın yaşandığı bölgeye gittiği öğrenildi.  (İbrahim Koçyiğit- İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.