Kilis’te Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi

Kilis’te Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi

Peygamber Sevdalıları Platformu Kilis İl Koordinatörlüğü tarafından Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Kilis’te "Hak ve Adalet Rehberi Hz Muhammed (sav)" temalı Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

Bir düğün salonunda düzenlenen etkinliğe HÜDA PAR Kilis İl Başkanı Ahmet Kurt, Peygamber Sevdalıları Platformu Kilis İl Koordinatörlüğü Dönem Sözcüsü Mehmet Ali Akay, Peygamber Sevdalıları Platformu yetkilileri, STK temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Etkinlik alanına platform yetkilileri tarafından ‘Anam babam sana feda olsun Ya Resulullah’, ‘Seni anlasaydık dertler biterdi, seni anlayanlar huzura erdi’ ‘Biz seni görmeden sevdik’ pankartları asıldı.

Sunuculuğunu Bilal Aslan’ın yaptığı etkinlik Enver Öztürkmen’in Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Etkinliğin açılış konuşmasını Peygamber Sevdalıları Platformu Kilis Koordinatörlüğü Dönem Sözcüsü Mehmet Ali Akay yaptı. Akay, Hz Muhammed’in insanlık tarihi boyunca bütün milletler ve devirler için bir hidayet kaynağı olduğunu söyledi.

Kutlu Doğum etkinliği Mevlithan Doğan Parmaksız'ın okuduğu Mevlid-i Şerif ile devam etti. Mevlid-i Şerifin ardından ilahi sanatçıları Muhammet Özer ve Ömer Kılınç ilahiler seslendirdi.

Etkinliğe konuşmacı olarak katılan Araştırmacı-Yazar İsa Güvendik, "Eğer yeryüzünde birinin yolundan gidecekseniz, izini takip edecekseniz o Allah’ın Resulü Hz Muhammed’dir." dedi.

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından her yıl Türkiye’nin birçok noktasında düzenlenen Kutlu Doğum etkinliklerine değinen Güvendik, şöyle konuştu:

"Biz, Peygamberimizi evimizin salonunda, komşularımıza da anlatabiliriz. Biz mahallemizdeki derneğe, vakıfa gideriz, Peygamberi mahalleye anlatırız. Ama biz istiyoruz ki Ya Resulullah, sen öyle güzelsin ki, öyle yüce ve öyle anlatılmaya ve tanınmaya layıksın ki böyle hep bir araya gelelim, seni hep beraber analım, seni salonlarda, meydanlarda analım. Sana salat ve selam ederken binlerle yapalım. Sadece çoluk çocuğumuzla değil, Peygamber Sevdalıları olarak seni anmak için bir araya geldik. O yüzden Allah’a hamd ediyoruz ki seni sevdik, seni sevmek bize nasip oldu."

Hz Muhammed’in insanlığa hak ve adaleti öğrettiğini belirten Güvendik, "Ya Muhammed sen yokken küçük kızları diri diri toprağa gömerlerdi. Sen yokken zulüm ederlerdi. Sen yokken insanların haklarını yerlerdi. Ama sen bize hem hakkı öğrettin hem de Allah’a kulluğu öğrettin. İnsanlara hakkı vermeyi de öğrettin. Bir peygamber olarak Allah’ın hakkı nasıl verilir sen bize onu öğrettin. Biz hakkı ve adaleti senden öğrendik. Senin sahaben ve öğrencilerin gibisi daha yeryüzüne gelmedi. Senin sahaben adaleti senden öyle bir öğrendi ki yeryüzünde Ömer denildiği zaman akla adalet geldi, adalet denildiği zaman akla Hz. Ömer geldi. Sen bizlere böyle bir hak ve adaleti öğrettin." ifadelerini kullandı.

Güvendik, "Biz Allah Resulünden hakkı ve adaleti öğrendik. Hakkı yerine getirmeyi öğrendik. Hakka teslim olmayı öğrendik. Biz O’ndan hakkı ile Allah’a kul olmayı ve ibadeti hakkı ile yapmayı öğrendik. Eğer biz çocuklarımıza birini tavsiye edeceksek, örnek göstereceksek, çevremizdekilerden birinden bahsedeceksek diyeceğiz ki ‘Ey oğlum, kızım, akrabalarım yeryüzünde birini sevecekseniz o Allah’ın Resulüdür. Eğer yeryüzünde birinin yolundan gidecekseniz, izini takip edecekseniz o Allah’ın Resulü Hz Muhammed’dir.' Bize düşen budur. Biz de Allah Resulünün hakkını vereceğiz. Nasıl O’nun ümmeti olmak gerekiyorsa, ümmet olarak O nasıl sevilmesi gerekiyorsa, O’na nasıl sahip çıkılması gerekiyorsa bizler de inşallah Allah’ın Resulüne öyle sahip çıkacağız." şeklinde konuştu.

Etkinlik, yapılan dua ile son buldu. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)




























 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler