Kilis'te Muhammedi Sevda salona sığmadı

Kilis'te Muhammedi Sevda salona sığmadı

Peygamber Sevdalıları Platformu, Kilis'te yüzlerce kişinin katılımıyla "Yürüyen Kur'an Hz. Muhammed (s.a.v)" etkinliği düzenledi.

GAZİANTEP - Hz. Muhammed'in (sav) viladetinin 1443. yıldönümü münasebetiyle Peygamber Sevdalıları Platformu, Kilis'te yüzlerce kişinin katılımıyla bir program düzenledi.

 

Peygamber Sevdalıları Platformu Kilis il komitesi tarafından “Yürüyen Kur’an Hz. Muhammed (s.a.v)” temasıyla salonda düzenlenen programın başlamasına saatler kala Peygamber âşıkları tekbir ve salâvatlarla düğün salonuna akın akın gelmeye başladılar ve düğün salonu program başlamadan hızla dolmaya başladı.

 

Koordinatörlük tarafından erkekler ve bayanlara özel ayrı bölümler ayrılırken katılımcılara girişte gül suyu ve lokum ikram edildi.

 

Sunuculuğunu Abdulhakim Övet’in yaptığı etkinlik saat 20.00’de Ekrem Kaplan’ın Kur`an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Açılış konuşmasını yapmak üzere platforma gelen Peygamber Sevdalıları İl komitesi başkanı Abdulhakim Tekin’in davetlerine icabet ederek etkinliğe katılan herkese teşekkür etti.

 

“Allah, bizleri ahirette de Peygamber aşkı ile haşretsin”
"Bizleri bu dünyada Peygamber sevgisi ve aşkı etrafında bir araya getiren Allah, ahirette de Peygamber aşkı ile haşretsin." Diyerek konuşmasına devam eden Övet, "Bizler Peygamber Sevdalıları olarak ilk defa Kilis’te bu etkinliği yaptık. Görüyoruz ki düğün salonu bizlere dar geldi, gelecek senelere artık meydanlarda bu tür etkinlikleri yapmamızın işaretlerini almış bulunmaktayız, yapmış olduğumuz bu etkinliğe katılımlarınızdan dolayı hepinize Peygamber Sevdalıları Platformu olarak teşekkürlerimizi borç biliyoruz ve yine diyorum ki Allah, bizleri ahirette de Peygamber aşkı ile haşretsin,” dedi.
 

 

İnzar İlahi Grubu’nun seslendirdiği ilahilerle devam eden programda Kürtçe ve Türkçe Mevlidi Şerif okundu. Salâvat ve tekbirlerin hiç susmadığı etkinlikte, özellikle Hz Muhammed (sav) üzerine yazılan ilahi ve ezgiler seslendirildiği sırada katılımcıların duygulu anlar yaşadığı görüldü.
 

 

"Kulaklarımıza tıkadığımız pamukları çıkaralım"
Programa konuşmacı olarak katılan Araştırmacı yazar Abdulkadir Turan, “Bizler öyle bir peygamberin ümmetiyiz ki, o peygamberi herkes övmüştür, sahabeler övmüştür, en önemlisi Allah'u Teâlâ övmüştür. Önemli olan insanların onu övmesi değil onun bizi ahirette övmesidir. Bunun olabilmesi için peygamber efendimizin en büyük mucizesi olan Kur’an-ı Kerim’in ilk inen ayeti ikra (oku) diye emredilen Kur’an-ı Kerim’i okumak ve anlamakla olur. Peygamberi anlamak yaşamak Kur’an-ı Kerim’den geçiyor. Onun ahlakı Kur’an’dı, o yürüyen bir Kuran’dı, diyor Hz. Aişe annemiz sahabelere. O yüzden bizler Kur’an-ı Kerim’in bizlere vermiş olduğu nasihatleri öğütleri alabilmemiz için kulaklarımıza tıkamış olduğumuz pamukları çıkarmamız lazımdır” şeklinde konuştu.
 

 

Program, Peygamber Sevdalıları Kız İlahi Grubu tarafından Peygamber efendimiz üzerine seslendirilen ilahilerle devam eden programda araştırmacı yazar Mehmet Göktaş da bir konuşma yaptı.
 

 

Birisinin sevilebilmesi için iyice tanınması gerektiğini belirten Göktaş Hoca, “Peygamberi öyle bir araştırmamız lazım ki bugünün polisiye diliyle kriminal araştırması gibi araştırmak lazım." dedi.

 

Biz Müslümanlar olarak her yerde olmamız lazım
Göktaş konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bugün üniversitelerde, okullarda, caddelerde, meydanlarda yoksak yokuz demektir, buralarda varsak varız. Bugün en çok örnek aldığımız İslam için işkence çeken Hz Bilal Hz. Sümeyye gibi sahabelere bakıyoruz. Bugün günümüzde onlardan daha çok işkence görmüş, daha çok zulme uğramış, canını feda etmiş insanlar vardır. Ben bunları üzülesiniz diye söylemiyorum, sevinin diye söylüyorum hamdolsun her geçen gün biraz daha iyiye gidiyoruz.  İki günü bir olan zarardadır, diyor peygamber efendimiz. Elhamdülillah iki günümüz aynı değil. Bugün yurdumuzun her karesinde peygamberi anlatan, İslam dinini anlatan gençlerimiz var, mümine bacılarımız var. Bu yüzden günden güne fazlalaşıyoruz çoğalıyoruz.”

 

Etkinlik, İnzar ve Nizip İlahi Grubu’nun okuduğu ilahilerle devam etti. Okunan ilahilerin ardından Ali Ateş hoca tarafından okunan kapanış duası ile sona erdi.   (Ökkeş Korkmaz - İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.