Kilis’teki cami saldırısında ölü sayısı 2’ye yükseldi

Kilis’teki cami saldırısında ölü sayısı 2’ye yükseldi

​Kilis Valiliği, Suriye'nin Afrin kentinden PYD/PKK mensuplarınca art arda düzenlenen iki roketli saldırıda biri Suriyeli olmak üzere 2 kişinin hayatını kaybettiğini, 11 kişinin yaralandığını açıkladı.

Suriye'nin Afrin kentinden PYD/PKK mensuplarınca ateşlenen roket, Kilis'in Cumhuriyet Caddesi'nde bulunan Tarihi Çamlık Camisi'ne isabet etmesi sonucu akşam namazı için camide bulunan cemaatten, biri Türkiye vatandaşı diğeri Suriyeli 2 kişi hayatını kaybetti. Saldırıda 11 kişide yaralandı.

Konu ile ilgili Kilis Valiliğinden yapılan açıklamada, “Bugün saat 18.10 sıralarında PKK/KCK/PYD-YPG teröristlerince ilimiz merkezine Suriye-Afrin tarafından roketli saldırı düzenlenmiştir. Roketlerden birisinde cami hedef alınmıştır. Akşam namazını kılmakta olan bir Türk, bir Suriyeli olmak üzere 2 kişi hayatını kaybetmiştir. 6 vatandaş ise yaralanmıştır. 2'nci roketin isabet ettiği konutta ise 5 vatandaş hafif olarak yaralanmış, yaralananlar tedavi altına alınmıştır. Hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar dileriz.”denildi.

Öte yandan saldırıda hayatını kaybedenlerin isimlerinin Muzaffer Aydemir ile Suriye uyruklu Tarık Tabbak olduğu öğrenildi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler