Kim İzin Verdi? Bu Görüntüler Camide Çekildi

Kim İzin Verdi? Bu Görüntüler Camide Çekildi

Diyanetin Camiler artık sadece namaz kılma alanı değil diye çocukları camiye teşvik amacıyla bazı aktiviteleri uygulamaya soktu. Muğla`nın Milas ilçesindeki bir uygulama işi çığırından çıkarmış durumda....

Diyanet İşleri Başkanlığı’yla Spor Genel Müdürlüğü arasında 30 Nisan 2012 tarihinde, yaz Kur`an kurslarına katılan çocukların sportif faaliyetlere yönlendirilmesine ilişkin imzalanan işbirliği protokolü Muğla’nın Milas ilçesi’nde uygulamaya konuldu.

Milas’taki camilerde düzenlenen Kur`an kurslarına katılan çocuklara badminton eğitimi verilmeye başlandı.

CAMİYE TESETTÜRSÜZ GİRİLİR Mİ?

Camilerdeki yeni uygulamadan gelen görüntüler tartışma oluşturacak cinsten. Zira ders veren kadın hocalar camiye tesettüre uygun giyenerek gitmiyorlar.

Başı açık kadın hocalar tarafından badminton eğitimi veriliyor olması İslami çevrelerde nasıl karşılanacak. Sultanahmet gibi tarihi camilerde turistlerden bile başını kapatması istenirken bu görüntü caiz mi?

KİM İZİN VERDİ?

Spor Genel Müdürlüğü ve Diyanet İşleri Başkanlığı’nın ortaklaşa düzenlediği “Yaz Kurslarında Spor Yapıyoruz” projesi Milas’ta hayata geçti. Proje, Ulu Cami’de Milas İlçe Müftüsü Uğur Kocabaş, müftülük görevlileri ve öğrencilerin katılmasıyla başladı.

Muğla İl Spor Müdürlüğü tarafından görevlendirilen Sermin Günaydınoğlu kursa katılanlara badminton hakkında bilgi aktararak nasıl oynandığını gösterdi. İlçe Müftüsü Kocabaş da kısa süre kursiyerlerle badminton oynadı.

CAMİDE KARETE DERSİ

Merkez Seyhan İlçesi`ndeki Karabucak Camii ve Kuran Kursu`ndan gelen görüntülerde badminton eğitiminin yanı sıra karete şovu da var.

Kuran ve dini eğitimin yanı sıra öğrencilerin sosyal etkinliklerini üst seviyeye çıkarmak ve motive etme gerekçesiyle karate dersi de veriliyor. Dini ders araları ve sonlarında cami içinde özel kıyafetlerini giyen öğrenciler, namaz kılınan alanda karate dersi alıyor.

Seyhan Müftüsü Halil Uzun da Karabucak Camii`ni ziyaret ederek yapılan etkinlikleri yerinde inceledi. Cami İmam-Hatibi Hacı Mazlum ve fahri öğreticileri ziyaret eden Müftü Uzun, "Bu dava büyük bir davadır. Allah, bu davanın yükünü omzumuza, evinin anahtarını uhdemize, kullarını da bize zimmetlemiştir. Biz de ne olursa olsun bu kudsi görevi yerine getirmek zorundayız. Hem hocalarımıza hem öğrencilerimize hem de öğrencilerimizi bu kurslara gönderen velilerimize teşekkür ediyorum" dedi.



 



 







 



 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.