KiM KiMi KULLANDI?

KiM KiMi KULLANDI?

Bu tarihten üç gün sonra yani 21 Mart 2013'te Diyarbakır'da Newroz etkinliğinde A. Öcalan'ın Türk liberalleri, bir kısım Türk İslamcısını heyecanlandıran, cuş-u huruşa getiren mektubu okundu.

Hüseyin Kaya / doğruhaber 

İmralı görüşme tutanaklarında şok edici ayrıntılar var.

Tutanakları okuyanlar, devletin Öcalan ile ilgili hesaplar yaptığı dönemde Öcalan'ın açık açık nasıl örgütü yönettiği ve devlet heyetini tabiri caizse “kafaya aldığını” net olarak görebileceklerdir.

Bir örnekle meseleyi   somutlaştıralım:

“S. Demirtaş: Önceki görüşmede aktarımlarınız yanlış anlaşıldı; Cemaat'e düşmanlık ve karşıtlık gibi yorumlandı. Gelmeden önce Sırrı Süreyya bazı temsilcileriyle görüştü. Onlar da bunu tam anlayamadıklarını, tedirgin olduklarını söylemişler.

S. S. Önder: Evet, Ekrem Dumanlı'yla görüştüm. Bunun nedenini anlayamadıklarını, Bahoz Erdal'ın Cemaat'e yönelik sert açıklamalarıyla da birleşince kaygılandıklarını, AKP ile anlaşıp kendilerine yönelmek gibi bir niyetlerinin olduğunu düşündüklerini aktardı.

A. Öcalan: Bahoz Erdal'ın açıklamaları mı olmuş? Dikkat edilmesi lazım. Aslında bu dönemde herkesin birbirine karşı kullanacağı dil ve üsluba dikkat etmesi gerekir. Cemaat'le ilgili şeye gelince, o dedikleri gibi değildir. Biz kendilerine Ortadoğu'da demokratik ittifak bile teklif ettik, değil mi? Öyle düşmanlığımız falan olmaz. Söyleyin, Gülen'i en iyi anlayacak olan yine benim. Hatta kendisi “Sulhta hayır vardır” demişti. Ben de aynen katılıyorum. O da barışı destekliyor. Ortadoğu'da demokratik bir uzlaşı sağlayabiliriz.”

Bu görüşme tutanağının tarihi 18 Mart 2013…

Dikkat edin, bu önemli bir tarihtir. Bu tarihten üç gün sonra yani 21 Mart 2013'te Diyarbakır'da Newroz etkinliğinde A. Öcalan'ın Türk liberalleri, bir kısım Türk İslamcısını heyecanlandıran, cuş-u huruşa getiren mektubu okundu.

Neler mi söylüyordu mektupta? İsteyen tümünü arşivlerden bulabilir; ama İslam bayrağı altındaki ortak yaşamdan, demokratik modernizmden, özgürlükten, silahlı dönemin bittiğinden söz ettiğini hatırlatabiliriz.

18 Mart 2013 tarihi MİT krizinin yaşandığı ve hükümet ile Gülen grubu arasında kılıçların çekildiği 7 Şubat 2012'den 1 yıl sonrasıdır.

Öcalan, Gülen grubuna “Demokratik ittifak” teklif ediyor, hem de Ortadoğu'da…

Tam da o sıralarda Beşir Atalay ve Yalçın Akdoğan'dan Öcalan'ın siyasi duruşuna övgüler yağıyordu.

Şimdi karar verin. Sizce kim kimi kullandı?

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler