Kimin Elinden Kan Damlıyor Ey BDP!?

Kimin Elinden Kan Damlıyor Ey BDP!?

Özcan Temel olayı sonrası, "Hüda Par'ın ellerine kan bulaşmıştır" diyenler Mehmet Uğurtay'ın katledilmesinden sonra, hiç kendi ellerine baktılar mı acaba?

PKK-BDP kanadının Kürt Halkı'na karşı işlediği cinayetlerden biri olan Mehmet Uğurtay cinayeti ile ilgili olarak 3 kişinin tutuklanmasını şaşkınlıkla karşılamamak mümkün değil doğrusu. Çünkü polis PKK'nın Halka karşı işlediği cinayet ve suçları örtme ve görmeme konusunda adeta master yapmış kadar mahir bir tavır sergilemekteydi bu güne kadar.

Polisin tavrına şaşırdığımız kadar BDP'nin tavrına şaşırmadık doğrusu. Çünkü onlar, "Aynı Tas Aynı Hamam"  fonu eşliğinde zanlılardan başka herkesi suçlama alışkanlıklarını devam ettirdiler. Olayla ilgili olarak, BDP Dargeçit Belediye Meclis üyesinin ve oğlunun tutuklanmış olması dolayısıyla, adeta şaşkınlık sendromuna giren BDP'liler, basına da yansıdığı gibi zanlılara sahip çıktılar. Bu konuda basına yansıyan haberlere göre, BDP'liler, kendi meclis üyelerinin ve oğlunun tutuklanması üzerine mahkeme önünde eylem yaparak adamlarının tutuklanmasına tepki göstermişler.

Her şeyden önce şunu belirtelim ki; bu tutuklananları peşinen suçlu ilan etme durumunda ve iddiasında değiliz. O yüzden de suçlu gibi bir terim yerine statülerine uygun olan, zanlı, tabirini kullanmayı tercih ediyoruz.

Ama burada bir iki yüzlülük var ki; onu da vurgulamadan geçemeyeceğim.  2 Kasım 2003 tarihinde Batman'da, Özcan Temel isimli bir vatandaş katledilmişti. BDP kesimi, bu vatandaşı hemen sahiplenmiş ve daha sıkılan kurşunların yankıları bile kesilmeden, kovanlar yere düşmeden hemen, Hüda Par'ı suçlamışlardı.

Hatta ömründe Kürdistan'ı bile görmemiş olan Kürkçü bile, Batman'a gitmiş ve orada Hüda Par'ı suçlama basitliğini göstermişti. BDP-HDP'lilerin bütün yetkilileri adeta suçlama yarışına girmişlerdi.

Bu da yetmezmiş gibi, BDP'nin sesi çok çıkan bir yetkilisi ise, "Hüda Par'ın eline kan bulaşmıştır" gibisinden bir suçlamada bulundu.

Onların bu baskıları sonucu, şimdi görevden alınmış, dönemin Paralelci valisi ve Paralelci Emniyet Müdürünün çabalarıyla Hür Dava Partisi yetkililerinden bir kişi gözaltına alınıp hiçbir delil olmamasına rağmen tutuklandı. Bu tutuklamadan sonra BDP'liler, adeta gördünüz mü, biz nasıl da haklı çıktık, dercesine kasım kasım kasılmışlardı.

Ama ne oldu? Tutuklanan Hür Davalı tüm komplolara rağmen, birkaç mahkemeye çıkarılmamasına rağmen, çıkarıldığı ilk mahkemede serbest bırakıldı. Bu sefer de BDP'liler, tahliyeye tepki göstermek adına açıklamalarda bulundular. Adeta Özcan Temel olayındaki PKK gölgesini unutturmak için yırtınıp durdular.

Sürece bir de tersinden bakalım. Şimdi BDP'liler tutuklanmış durumda. Dargeçit gibi ufak bir ilçede, her kesin herkesi tanıdığı bir yerde, bir okulun avlusunda hem de  çocukların gözleri önünde bir cinayet işlendi.

Hür Dava Partisi, maktul Mehmet Uğurtay'ın faal üyesi olduğunun belirterek bu cinayete tepki gösterdi.

Özcan Temel olayı sonrası, "Hüda Par'ın ellerine kan bulaşmıştır" diyenler Mehmet Uğurtay'ın katledilmesinden sonra, hiç kendi ellerine baktılar mı acaba?

Ya da şimdi birileri çıkıp, "BDP'lilerin ellerine kan bulaşmıştır" derse bunu nasıl karşılayacaklar acaba?

Belki bu tutuklananlar, olayın bir numaralı tetikçisi olmayabilirler. Bu tür bir suçlama yapacak değilim. Bunu zaman gösterecek. Ama olayda kullanılan Motosikletin, BDP Meclis üyesi Babasıyla beraber tutuklanan Ö.T'ye ait olduğu kesinlik kazanmış durumda.

Yani gerçek şu ki; bu olayda BDP'nin parmağı, eli hatta kolu bile var.

Ben demesem de; Unutulmasın ki, birileri çıkıp Uğurtay cinayeti dolayısıyla, "BDP'nin ellerine kan bulaşmıştır" diyebilir.

Selam ve Dua İle…

(Metin Gökmen - Hürseda Haber)

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.