Kimyasal saldırı raporu bugün açıklanacak

Kimyasal saldırı raporu bugün açıklanacak

BM, kimyasal silah saldırı olayıyla ilgili raporunu bugün açıklayacak.

Birleşmiş Milletler (BM) Suriye'de 21 Ağustos'ta yaşanan kimyasal silah saldırı olayı ile ilgili yaptığı araştırma raporunu bugün açıklıyor.

BM Genel Sekreter Sözcülüğü'nden yapılan açıklamada, BM Genel Sekreteri'nin Suriye'deki kimyasal silah saldırısı ile ilgili hazırlanan raporu sabah BM Güvenlik Konyesi'ne (BMGK) sunacağı ve BMGK üyelerini yapılan çalışma ile ilgili bilgilendireceği kaydedildi. Ban'ın BMGK'yı bilgilendirme toplantısının basına kapalı gerçekleşeceği belirtildi.

Ban'ın Konsey'e yapacağı bilgilendirme toplantısından sonra gazetecilere rapor ile ilgili açıklamada bulunması bekleniyor.

Suriye'de kimyasal silah saldırılarını araştırmakla görevli BM heyeti başkanı Prof. Dr. Ake Sellström'ün öncülüğünde hazırlanan rapor ile ilgili Genel Sekreter Ban'ın BM Genel Kurulu üyelerine de bilgi vereceği ifade edildi.

BM heyeti 21 Ağustos'ta Şam'ın Guta bölgesinde kimyasal silahla düzenlenen saldırının etkilerini üç gün süre ile incelemiş ve elde ettiği delilleri de Avrupa'da çeşitli laboratuvarlarda tetkik ettikten sonra raporu hazırlamıştı. Muhaliflerin kontrolünde bulunan Guta'ya Beşşar Esed güçleri tarafından yapıldığı öne sürülen kimyasal silah saldırısında bin 429 kişi hayatını kaybetmişti.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.