Kınık: "Bu sene operasyonumuzun büyük bir kısmını ülkemizdeki ihtiyaç sahiplerine ayırdık"

Kınık: "Bu sene operasyonumuzun büyük bir kısmını ülkemizdeki ihtiyaç sahiplerine ayırdık"

Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık, bu sene, özellikle yurt dışında bir önceki ramazanlarda, kurbanlarda gittikleri coğrafyaların bir kısmına gidemeyeceklerini söyledi.

Kınık, 75 lira ve 120 lira değerinde iki farklı gıda kolisi hazırladıklarını belirterek, "Toplam gıda yardımı alacak aile sayısı 610 bin olacak. Bu yurt içinde ulaşacağımız rakam açısından önemli bir hedef. Bu hedefe bağışçılarımız sayesinde ulaşacağımıza inanıyoruz. Evlerinden değişik sebeplerle çıkamayan, sıcak yemek ihtiyacı olan vatandaşlarımıza yönelik de sıcak iftar servislerimiz olacak. Yaklaşık 3 milyon öğün sıcak yemeği ramazanda vatandaşlarımıza hijyenik şekilde ulaştıracağız." dedi.

Savaşın ve kıtlığın çok acı hissedildiği coğrafyalarda da desteklerinin bu ramazanda da devam edeceğini belirten Kınık, "Bosna Hersek, Bulgaristan, KKTC, Filistin, Kudüs, Gazze, Suriye, Irak, Güney Sudan, Yemen, Somali, Afganistan, Pakistan, Bangladeş, Arakan ve Senegal'de özellikle virüs, savaş, kıtlık, çekirge istilası ve açlık nedeniyle yaşanan ölümler varken, bu coğrafyalardan elimizi çekemezdik. Yaklaşık yarım milyon insana bu anlamda yardım ulaştırmaya çalışacağız." ifadelerini kullandı.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler