Kırgızlardan ABD’ye yaptırım çağrısı

Kırgızlardan ABD’ye yaptırım çağrısı

Kırgızistan parlamentosu üyelerinden İshak Masaliyof, ticari ortaklarına destek amaçlı, ABD’ye yaptırım kararı alınması çağrısında bulundu.

Amerikan yönetiminin, Şanghay İşbirliği Örgütü ve Avrasya Ekonomik Birlik üyesi bazı ülkelere yaptıkları yaptırımlara karşılık olarak, Kırgızistan’da ticari ortaklarına destek amaçlı, ABD’ye yaptırım kararı alınması çağrısında bulundu.

Kırgızistan parlamentosu üyelerinden İshak Masaliyof, Kırgızistan Meclisi olağan oturumunda yaptığı konuşmasında,  ABD’nin,  ŞİO ve Avrasya Ekonomik Birlikte bulunan ticari ortakları Rusya ve Çin’e yaptığı ambargo kararlarına itiraz ve bu ticari ortaklarıyla dayanışma içinde olmak amacıyla ABD ürünlerine ambargo konulması çağrısında bulundu.

Kırgız parlamenter, Çin ve Rusya’nın ŞİÖ ve Avrasya Ekonomik Birliğinde özel yerleri bulunduklarını, bu yüzden de Bişkek yönetiminin ABD’nin siyasetlerine tepki vermesi gerektiğini söyledi. 

Kırgız Parlamenter İshak Masaliyof,  Rusya ve Çin’in ciddi sorunlarla karşılaşması halinde Kırgızistan’ın da sosyal ve ekonomik sorunlarının artacağını, bu yüzden Kırgız hükümetinin ABD’nin Rusya ve Çin’e karşı yaptırım kararına sessiz kalmaması gerektiğini söyledi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler