Kırklar Dağı’ndaki konut yıkımı en kısa zamanda bitirilmesi hedefleniyor

Kırklar Dağı’ndaki konut yıkımı en kısa zamanda bitirilmesi hedefleniyor

​Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, Kırklar Dağı’nda yer alan konutların yıkımına başlandığı ve en kısa zamanda yıkımın tamamlanması hedeflendiği belirtildi.

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde bulunan ve UNESCO'nun "Dünya Kültür Mirası" olarak tescillediği Hevsel Bahçeleri'ne bakan tarihi mesire alanlarından olan Kırklar Dağı'nda inşa edilen konutların yıkımı ile ilgili Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan yazılı açıklamada, yıkımın en kısa zamanda tamamlanmasının hedeflendiği belirtildi.

Açıklamada, Kırklar Dağı’nın efsanelere, türkülere konu olmuş önemli şehir ve mekan olduğu ifade edildi.

"Bu ucube yapıların yıkılması sade bir yıkım değil bu şehrin kültürüne ve mirasına sahip çıkmaktır"

Açıklamada, "Bu Kültürel Mirasın bir türkü tadında kalması ve yaşaması adına ‘Kırklar Dağının Düzü’ yeniden ortaya çıkıyor. Kırklar Dağı'nı beton yığınına çeviren bu ilkel anlayış artık bu kadim şehrin değerleriyle oynayamayacaktır. Bu ucube yapıların yıkılması sade bir yıkım değil bu şehrin kültürüne ve mirasına sahip çıkmaktır. Kırklar Dağı'nda yer alan ucube yapıların yıkılması kadim bir tarihin şehri olan Diyarbakır'ımızın kültürüne ve tarihine sahip çıkmasının bir gereğidir. Peygamberler, sahabeler ve evliyalar şehri Diyarbakır kadim kültürüne ve değerlerine sahip çıkmaya her zaman devam edecektir." denildi.

"Ortak mirasın özel mülkiyete açılması şehrin kültürüne sahip olan tüm yaşayanların aslında mağdur edilmesidir"

Hukuk çerçevesinde konutların yıkılacağına işaret edilen açıklamada, "Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi olarak şehrimizin kültürünün ve ortak mirasının korunması ve geleceğe taşınması önceliklerimiz arasındadır. Devletimizin ve hükümetimizin bize verdiği görevleri en hassas şekilde hukuk ilkeleri çerçevesinde yerine getirerek kadirşinas Diyarbakırlı hemşehrilerimize hizmet etmeye gayret ediyoruz. Kırklar Dağı'nda gerçekleştirilen yıkım çalışmaları da hukuk çerçevesinde yapılmaktadır. Bazı çevreler hemşehrilerimizin ve şehrimizin ortak mirası olan Kırklar Dağı'nın yapılaşmasında sessiz kalırken bu gün mağdur edebiyatı yapmaları da abesle iştigaldir. Şehrimizin ortak mirasını özel mülkiyete açılması şehrin kültürüne ve ortak mirasına sahip olan tüm yaşayanların aslında mağdur edilmesidir. Bu gün tekrardan Kırklar Dağı olması gerektiği gibi tüm Diyarbakırlılarındır. Hukuk ilkeleri ve yasalar çerçevesinde yaptığımız bu işlemde hiç bir insanımızın mağdur olması söz konusu olmayıp devletimiz ve belediyemiz yaptığı tüm işlemlerde hukuk ilkelerini ve hakları önceliklendirmiş olup yaptığı hiçbir iş ve işlemde vatandaşın mağduriyetine sebep vermemiştir." ifadeleri kullanıldı.

İLKHA



HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler