Kırmızı bültenle aranan kişi KKTC'de yakalandı

Kırmızı bültenle aranan kişi KKTC'de yakalandı

Bir kişinin ölümüne karıştığı iddiası ile hakkında kırmızı bülten çıkarılan E.E. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) yakalanıp Türkiye'ye getirildi.

4 yıl önce Ağrı'da bir kişinin öldürülmesi olayına karıştığı iddiası ile hakkında kırmızı bülten çıkarılarak aranan zanlı yapılan çalışmaların sonucunda Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) yakalandı.

31 Temmuz 2017'de Bahçelievler Mahallesi'nde araçla takip ettikleri C.A'yı aracında silahla vurarak öldürdükleri ileri sürülen firari 2 zanlının yakalanması için 4 yıllık çalışma yapan Ağrı Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Cinayet Büro Amirliği ekipleri zanlılardan E.E'nin 16 Ekim'de KKTC'de olduğunu tespit etti.

Polisin firari için Uluslararası Kriminal Polis Teşkilatına (INTERPOL) bildirmesiyle bu zanlının yakalanması amacıyla kırmızı bülten çıkarıldı.

KKTC'nin Gazimağusa kentinde polis ekiplerince yakalanan E.E, İstanbul'a getirildi. Emniyetteki işlemlerinin ardından Gaziosmanpaşa Adliyesi'ne sevk edilen zanlı, çıkarıldığı sulh ceza hakimliğince "tasarlayarak kasten öldürme" suçundan tutuklandı.

Polis ekipleri, diğer firari zanlı C.Ö'nün yakalanması için de çalışmalarını sürdürüyor. Olayla ilgili cinayet öncesi zanlılara araç tahsis ettiği iddia edilen bir kişinin de tutuklu bulunduğu belirtildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.