"Kış gelmeden Erciş Devlet Hastanesini hizmete açacağız"

"Kış gelmeden Erciş Devlet Hastanesini hizmete açacağız"

Van Valisi Murat Zorluoğlu, adeta yılan hikâyesine dönen Erciş Devlet Hastanesini kış gelmeden hizmete açacaklarını belirtti.

Bir dizi açılış için Erciş ilçesine gelen Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu, yaptığı açılış törenlerinin ardından muhtarlarla bir araya geldi.

İçişleri Bakanlığı tarafından Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile görevlendirme yapılan Erciş Belediyesi tarafından yapılan Van Yolu Caddesi ile Park ve Bahçeler Müdürlüğü kampüsünün açılışı ve Semt Pazarı ile Deprem Şehitleri Parkı temel atma törenleri yapıldı. Ayrıca, Aile Sağlığı Merkezi, Aile Destek Merkezi açılışı ve Erciş ilçe sahil kordonunda incelemeler yapıldı.

Açılışın ardından Erciş İlçe Emniyet Müdürlüğü, Erciş İlçe Jandarma Komutanlığı ziyareti ve muhtarlarla toplantı düzenlendi.

Düzenlenen toplantıda konuşan Zorluoğlu, Erciş'in gelişimine katkı sunmak için güzel hizmetlerin yapıldığını anlattı.

İlgili kişilerle konuştuğunu dile getiren Zorluoğlu, Erciş halkına kış gelmeden hastanenin açılışının gerçekleştirileceği müjdesini verdi.

Zorluoğlu, "Çeşitli açılışlar ve ziyaretler gerçekleştirdik. Erciş Kaymakamlığı, Erciş kamu kurum ve kuruluşları ile Erciş Belediyemizin tamamladığı bazı hizmetleri vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Adeta yılan hikâyesine dönen bir Erciş Devlet Hastanesi meselesi var, sizler bunu benden çok daha iyi biliyorsunuz. Ben göreve başladığımın ikinci haftasıydı, sayın sağlık bakanımız geldiğinde bu konu masaya yatırıldı. İlgili müteahhit çağırıldı ve kalabalığın huzurunda ondan söz aldık ve artık sona gelindiğini, bu işin kaçacak bir tarafı kalmadığını ve burayı tamamlayıp bize kısa bir süre içerisinde teslim etmeleri gerektiğini söyledik. Bugün sağlık müdürümüz ve kaymakamımızın da bana verdiği bilgi memnuniyet verici. Hastanede yüzde 92-93 seviyesinde bir fiziki gerçekleşme sağlanmış. İnşallah bir veya bir buçuk ay içerisinde yüzde 95'i geçecektir. O zaman bizler de devlet olarak hastaneyi hizmete alacağız. İnşallah kış gelmeden de hep beraber oranın hizmete açılışını gerçekleştireceğiz." dedi.

2018 yatırım yılı programı çerçevesinde büyükşehir belediyesinin Erciş'te yapması gereken hizmetlere gerekli kaynağı ayıracaklarını bildiren Zorluoğlu, şunları söyledi: "Halkımızın vergileri eğer doğru ellerde ve doğru yerlerde kullanılırsa bunun neticesini halk olarak hep birlikte görüyoruz. Erciş bunun en tipik örneğidir. Bundan önceki dönemle kıyaslanmayacak kadar önemli hizmetler bir yıl gibi kısa bir süre içerisinde gerçekleştirilerek bir kısmının da temeli atıldı. İnşallah 2018 yılında da bu hizmetlere başta söylediğim gibi daha büyük ilave hizmetleri ekleyeceğiz. Dolayısıyla Erciş gerçek anlamda belediye hizmetleriyle tanışacak."

Toplantı, muhtarların sorun ve önerilerinin dinlenmesinin ardından son buldu. (Erkan Karadağ - İLKHA)




















 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.