Kış lastiği güvenli bir sürüş sağlar

Kış lastiği güvenli bir sürüş sağlar

Kış lastiğinin takma zorunluluğunun başlamasıyla sürücülerin kış lastiği takmalarının hayati önem taşıdığını söyleyen oto lastikçiler, kış lastiğinin güvenli bir sürüş sağladığını söylediler.

Kış mevsiminde kar yağışı ve buzlanma sebebiyle meydana gelen kazaların önlenmesi hakkında tavsiyelerde bulunan oto lastikçileri, kış lastiğinin hayati önem taşıdığını söylediler.

Kış lastiğinde kayma riskinin çok daha az olduğunu, kazaların önlenmesi için kış lastiğinin kullanılması gerektiği belirten oto lastikçi Emrah Uygur, kış lastiğinin güvenli bir sürüş sağladığını söyledi.

Kışa yakın zamanda lastik değişiminde ciddi oranda yoğunluk olduğunu belirten Uygur, "Halk bu konuda giderek bilinçleniyor. Kışlık lastik takmak kış mevsiminde zorunlu olan bir şey. İnsan hayatı için, trafik kuralları için gereken ve zorunlu olan bir şeydir. Kış lastiğinin faydaları vardır. İlk önce güvenli bir sürüş sağlar. Gerek yol hâkimiyeti, virajlardaki hâkimiyet ve yol tutumu konusunda büyük bir avantaj sağlar. Kış lastiğini sadece karlı ve buzlu havalarda için düşünmememiz gerekir. Islak zemin, yağmurlu ve çamurlu yollarda yaz lastiğine oranla yüzde 30 yol kavrama, direksiyon hakimiyeti sağlar. Dediğim gibi kış lastiği yaz lastiğine oranla yüzde 30 yol tutumu, direksiyon hakimiyetini sağlar.  Bazı insanlarda yaz lastiğini çıkardıklarında yakıtın çok gideceği düşüncesi var. Bunu böyle düşünmemek gerekir. İnsanların bu konuda gerçekten duyarlı olmaları gerekir. Bunu sadece maddi olarak düşünmemek gerekiyor. Aslında lastik değişiminde yaptığımız komik bir tasarruf vardır." ifadelerini kullandı.

Oto lastikçi Saim Sönmez ise kış lastiğini tavsiye ettiğini belirterek şöyle konuştu: "Kış lastiği kaza riskini azaltıyor. Yollar buzluyken aracın kaymasını önler. Yazlık lastik olduğu zaman daha çok kazalar meydana geliyor. Kışlık lastiğinin faydası çoktur. Kaza riskini azaltıp can güvenliği sağladığı için öneriyorum."

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.