Kısa Çalışma Ödeneği için yeniden başvurmaya gerek yok

Kısa Çalışma Ödeneği için yeniden başvurmaya gerek yok

Adıyaman İŞKUR İl Müdürü Mehmet Emin Yücekaya, Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında yapılan kabine toplantısında kısa çalışma ödeneği ve iş fesih sınırlamasının bir ay uzatılmasının sistem üzerinden otomatik yapılacağını belirtti.

Türkiye'de 10 Mart tarihinden itibaren görülmeye başlayan Covid-19 salgınıyla birlikte meydana gelen ekonomik sıkıntının bir nebze giderilebilmesi adına yapılan ‘Kısa Çalışma Ödeneği’ bir ay daha uzatıldı. Bu kapsamda işletmelerde çalışan vatandaşlara 4 ay ödeme yapılmış olacak.

Konuyla ilgili İLKHA'ya açıklamalarda bulunan Adıyaman İŞKUR İl Müdürü Mehmet Emin Yücekaya şunları söyledi: “Covid-19 nedeniyle dışsal etkilerden kaynaklanan dönemsel durumlar kapsamında zorlayıcı sebep gerekçesiyle daha önce uyguladığımız kısa çalışma ve ücretsiz izin desteği bir ay süreyle uzatıldı. Daha önce bu uygulamadan istifade eden işletmeler hiçbir işlem yapmaksızın doğrudan süreleri uzatılmış olacak." dedi.

"Yeni başvuru alınmayacaktır"

Bir ay uzatılan Kısa Çalışma Ödeneğine yeni başvurunun alınmadığını belirten Yücekaya, "Yeni başvuru alınmayacaktır bu kapsamda, yani 30 Haziran itibariyle kısa çalışma başvuruları sona erdi. Dolayısıyla yeni bir başvuru almayacağız. Mevcut başvuruları da biz sistemden uzatacağız. Ancak işletmeler durum değişikliğine gitmeleri gibi nedenlerden dolayı bize dilekçeyle müracaat edebilecekler. Bu da sürenin uzatılması şeklin değil, eğer kısa çalışmayı sonlandırıyorlarsa ya da kısa çalışmanın süresini azaltıyorlarsa başvuru yapabilecekler. Onun dışında yapmaları gereken hiçbir şey yoktur. Süre otomatikman uzatılacak, Kısa Çalışma Ödeneğinden veya ücretsiz izinden yararlanan kişiler bir ay süreyle bunu almaya devam edecekler." ifadelerini kullandı.

İLKHA


Adıyaman İŞKUR İl Müdürü Mehmet Emin Yücekaya

Adıyaman İŞKUR İl Müdürü: “Kısa Çalışma Ödeneği için yeniden başvurmaya gerek yok”

Adıyaman İŞKUR İl Müdürü: “Kısa Çalışma Ödeneği için yeniden başvurmaya gerek yok”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler