Kızılay, Diyarbakır’da 700 aileye Ramazan yardımında bulundu

Kızılay, Diyarbakır’da 700 aileye Ramazan yardımında bulundu

Kızılay Diyarbakır Şubesi, Ramazan ayında ihtiyaç sahibi aileleri yalnız bırakmayarak yetim ve yoksul ailelere nakdi ve aynı yardımlar ulaştırmaya devam ediyor.

Kızılay, Ramazan ayı münasebetiyle yardımlarını arttırarak toplamda 706 aileye gıda kolileri, çocuk kitleri, alışveriş kartları, bebek bezleri ve nakdi yardımlarda bulundu.

Kızılay Diyarbakır Şube Başkanı Mesut Işık, "Kızılay'ın kurulduğu günden bugüne kadar toplumsal dayanışmayı sağlamak, sosyal refahın gelişmesine katkıda bulunmak, yoksul ve muhtaç insanlar beslenme yardımı ulaştırmak için önemli görevler üstlenmektedir. Diyarbakır'da artık Kızılay tüm ilçelerde faaliyetlerini sürdürmektedir." dedi.

"Hani, Eğil ve Hazro ilçelerinde 374 aileye yardımları ulaştırdık"

İlçelerde yapılan çalışmalarına ilişkin bilgi veren Hani, Eğil ve Hazro İlçe Koordinatörü ve aynı zamanda Kızılay Diyarbakır Şubesi Başkan Yardımcısı Hasan Hüsnü Almas, "Ramazan ayı dolayısıyla önceden yapılan bir çalışma sonucu tespit edilen yoksul ailelere yardım kolileri hazırladık. Diyarbakır Kızılay olarak, ilgili Sosyal Yardımlaşma Vakfı, Diyanet Vakfı ve STK’larla birlikte tespit edilen ihtiyaç sahiplerine Hani'de 163, Eğil'de 130 ve Hazro ilçesinde de 81 aile, teker teker evlerinde ziyaret edilerek gıda kolisi, kavurma, çocuk kiti, alışveriş kartları bebek bezleri ve un torbaları yardımı yapıldı." ifadelerini kullandı.

Konuşmasının devamında Almas, "Aynı zamanda bu ilçelerimizdeki mağdur ailelere 400 TL’lik nakdi destek verildi. Afette, hastalıkta, salgında devlet ve onun kurumları, görevlendirdiği kuruluşlar bir araya gelerek zarar gören, ihtiyaç duyan bütün vatandaşlarımızın yaralarını sarmayı her zaman kendisine şiar edinmiştir" şeklinde konuştu.

Kızılay Diyarbakır Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Yusuf Çelebi ise koordinatörlüğünü yürüttüğü Çüngüş ve Dicle ilçelerindeki yardım çalışmaları hakkında şunları söyledi:

"Diyarbakır Kızılay olarak, Vakıf ve STK'lar ile beraber tespit edilen Çüngüş ilçesinde 120 ve Dicle ilçesinde de 130 aileye ayni yardımları ulaştırdık. Aynı zamanda her iki ilçenin toplamında 82 aileye 400 TL’lik nakdi destekte bulunarak çocukların ve ailelerin sevinçlerine şahit olduk."

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler