Kızılay Genel Yönetim Kurulu Üyesi Saygılı'dan kan ve kök hücre bağışı çağrısı

Kızılay Genel Yönetim Kurulu Üyesi Saygılı'dan kan ve kök hücre bağışı çağrısı

Kızılay Haftası münasebetiyle açıklamalarda bulunan Kızılay Genel Yönetim Kurulu Üyesi Ramazan Saygılı, tüm vatandaşların kan ve kök hücre bağışı yapmaları konusunda duyuralı olmalarını istedi.

Kızılay 153 yıldır Türkiye ve dünyanın 50'den fazla ülkesinde çalışmalarını sürdürürken, tüm kriz bölgelerinde ve 20 delegasyonla çalışmalarına devam ediyor.

Kızılay'ın yerel ve ulusal bazda çalışmalarını aksatmadan sürdürdüğünü belirten Kızılay Yönetim Kurulu Üyesi Ramazan Saygılı, iyilik hareketi olduklarını söyledi.

Kamu kurum ve özel sektörler başta olmak üzere okullarda da Kızılay'ın faaliyetleri hakkında bilgi veren Saygılı, Kızılay Haftası'nı coşkuyla kutladıklarını söyledi.

Mağdur ve mazlumların bulunduğu her bölgeye ulaşmanın gayreti içerisinde olduklarını vurgulayan Saygılı, "Bir coğrafyada kahvaltı hazırlarken diğer bir coğrafyada öğle yemeği bir başka coğrafyada ise kış şartları gereğince çadır kuruyoruz. Yetimlere atkı, çorap ve mont dağıtıyoruz." şeklinde konuştu.

Kızılay denilince akla umut, merhamet ve muhabbetin geldiğini belirten Saygılı, kanın sürekli bir ihtiyaç olduğunu ifadelerini kullanarak şöyle konuştu:

Adana, kan stokları hususunda kendine yeter bir durumda ve çevre illere de destek olan bir konumdadır. Fakat kan sürekli bir ihtiyaçtır. 18 ile 65 yaş arasında olan herkes kan bağışında bulunabilir. Bayanlar 4 ayda bir erkekler ise 3 ayda bir Kızılay noktalarından kan bağışında bulunabilir. Kan bağışı yaparak hem kendimize bir iyilik yapıyoruz hem de tanımadığımız birilerine yardım etmiş oluyoruz.

"İyilik ve yardımlaşmak bizim medeniyetimizde çok önemli bir yere sahiptir"

Kanın yapay olmaması hasebiyle Allah'ın (Celle Cellaluhu) lütfettiği bir ihtiyaç olduğunu anımsatan Saygılı, kan bağışı yapan her bireyin adına 3 fidanı toprakla buluşturduklarını açıkladı.

"Kan bağışı yaparken Rabbimizin bizlere emanet ettiği doğayı da korumuş oluyoruz. İyilik sever her birey, ajandasına kan bağışını da eklemelidir. İyilik ve yardımlaşmak bizim medeniyetimizde çok önemli bir yere sahiptir. Akşam evimizde pişen yemekleri komşularımızla da paylaşmalıyız. Paylaştıkça büyüdüğümüze inanan bir toplumuz ve biliyoruz ki iyilik bulaşıcıdır." şeklinde konuşan Saygılı, Kızılay'a kök hücre, ayni yardımları ve kan bağışlarının yapılması çağrısında bulundu.

"Vatandaşlarımızı kan ve kök hücre bağışında bulunmaya davet ediyorum"

Kızılay olarak 2030 yılı başta olmak üzere ileriye yönelik hedeflerinin olduğunu açıklayan Saygılı, vatandaşların istihdam edilmesi, yaşlıların daha huzurlu bir şekilde yaşaması ve her evden en az bir kişinin afet bilinci hususunda eğitim almış olmasını hedeflediklerini söyledi.

Devletin belirlediği sağlık çalışmalarına da katkı sunduklarını aktaran Saygılı, her il ve ilçede mahalle temsilciliği belirleyerek muhtaçlara daha seri bir şekilde ulaşmayı hedeflediklerini vurguladı.

Açıklamanın sonunda, "Her bir kıymetli hemşehrimi kan bağışı yapmaya davet ediyorum. Aynı zamanda kök hücre bağışlarını da Kızılay'a yapabilirler. Yetimlerin sofrasına katık, kaşığına lokma olabilmek adına Kızılay'a nakdi ve maddi yardımlar yapılabilmektedir." ifadelerini kullanan Saygılı, kazasız ve belasız bir süreci temenni ettiklerini belirtti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.