Kızılay Habur Sınır Kapısına giriş yaptı

Kızılay Habur Sınır Kapısına giriş yaptı

​Irak Kürdistan bölgesinde meydana gelen depremin ardından Kızılay ekipleri, Habur Sınır Kapısından giriş yaptılar.

İran ile Irak Kürdistan Bölgesi sınırında meydana gelen 7,2 büyüklüğündeki depremin ardından Kızılay ekipleri yardım çalışmalarına başlamak üzere harekete geçtiler.

Kızılay ekipleri, bugün saat 13:30 sıralarında 33 araç, 10 AFAD ve 98 personel ile söz konusu bölgeye insan yardım malzemelerini ulaştırmak için Şırnak'ın Silopi ilçesinde Habur Sınır Kapısı'na giriş yaptı.

Konu ile ilgili basın mensuplarına açıklamada bulunan Kızılay Başkanı Dr. Kerem Kınık, dün gece yerel saatle 21.10'da Süleymaniye'de deprem meydana geldiğini hatırlatarak depremin ardından Kızılay ekiplerinin Halepçe’den Süleymaniye bölgesine geçiş yaptıklarını söyledi.

Kınık, "İlk etapta şehir merkezlerinde hasar tespit çalışması yapıldı. Sonrasında özellikle gelen otoritelerde, Irak ve İran Kızılay’ıyla ile yaptığımız temaslar neticesinde olası kötü bir senaryoya karşı hazırlıklarımızı yaptık ve bugün 33 tırla, 10 AFAD aracıyla ve 98 personelle yaklaşık 3000 çadır, 3000 ısıtıcı, 10 bin battaniye ve 10 bin yatak ve gıda malzemelerinden oluşan insani yardım malzemelerini biraz sonra Süleymaniye doğru götürüyoruz. Irak Kızılay başkanı ile yaptığımız temaslar neticesinde Süleymaniye’deki Kızılay Ofisi aracılığıyla ihtiyaç sahibi bölgelere ulaştırılması sağlanacak.  Hava soğuk; 8-9 derece. Dolayısıyla evi yıkılan insanların bu gece özellikle çadırı içinde geceyi geçirmelerini için gayret sarf edeceğiz." ifadelerini kullandı.

İLKHA

























HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.