Kızılay Yönetim Kurulu Üyesi Saygılı: Kan bağışında düşüş yaşanıyor

Kızılay Yönetim Kurulu Üyesi Saygılı: Kan bağışında düşüş yaşanıyor

Adana genelinde iftar sonrası da dahil olmak üzere 15 ilçede mobil araçlar ve sabit noktalarla kan bağışı yapmak isteyenlere hizmet veren Kızılay, bir ünite kan bağışıyla 3 kişinin kan ihtiyacını karşılıyor.

Kanın sürekli ve ötelenemez bir ihtiyaç olduğunu söyleyen Kızılay Yönetim Kurulu Üyesi Ramazan Saygılı, salgının etkisiyle kan bağışında düşüş yaşandığını, stokların ucu ucuna yettiğini dile getirdi.

Ramazan ayı vesilesiyle yardımlaşmanın önemine vurgu yapan Saygılı, kan bağışı yaparak tanımadığımız kişilerin sıkıntılarını giderme imkânı bulduğumuzu belirtti.

Kanın hiç ummadığımız bir zamanda bizler için de acil ihtiyaç olabileceğini aktaran Saygılı, hastanede şifa bulmayı bekleyen vatandaşlara merhem olabilmek için kan bağışında hassas olunması tavsiyesinde bulundu.

"Herkesi kan bağışı yapmaya davet ediyoruz"

Mobil araçların ve sabit hizmet noktalarının hijyenik anlamda çok güvenli olduğunun altını çizen Saygılı, hastanelerdeki bulaş riskinin kan bağış alanlarında olmadığını ifade etti.

Bağışlanan kanları sınıflar halinde koruduklarını ve bağışçılar adına Adana'nın Toroslar Bölgesi'nde fidan diktiklerini de söyleyen Saygılı, "Kan bağışıyla birlikte Rabbimizin tabiatına da faydalı olmuş oluyoruz. Kan bağışında bulunurken 3 vatandaşımızın hayata tutunmasına vesile oluyoruz. Evlatlarımıza da bu şekilde örnek olmalıyız. Evlerimizde konunun önemine dair bilgilendirmede bulunmalıyız. Herkesi kan bağışı yapmaya davet ediyoruz." diye konuştu.

Kente bağlı 15 ilçede mobil araçların sürekli dolaşarak hizmet verdiğini söyleyen Saygılı, sabit 5 noktada gündüz hizmet verdiklerini, iftardan sonra ise gece 24.00'e kan bağışı topladıklarını bildirdi.

"Kan bağışı çok düşük seviyede"

Stokların şu anda ucu ucuna yettiğini de söyleyen Saygılı, "Kan bağışı çok düşük seviyededir. Kan bağışlarını arttırmayı ve stoklarımızı normal seviyeye çekmeye gayret ediyoruz. Çünkü her an hazır olmalıyız. Hastalarımıza merhem olmayı amaçlıyoruz. Devam eden ameliyatlar var. Kan sürekli bir ihtiyaç ve olmazsa olmaz bir maddedir. Bayanlar 3 ayda bir, erkekler ise 4 ayda bir kan bağışı yaparak topluma faydalı olabilirler." dedi.

Kızılay Yönetim Kurulu Üyesi Ramazan Saygılı

İlgi alakalarından dolayı İLKHA'ya teşekkür eden Saygılı, "Sorumlu duruşlarından dolayı İLKHA'yı tebrik ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Kan bağışında bulunan ve kan değerlerinin kontrol altında tutulması amacıyla bağış yapmaya önem verdiğini bildiren Veysel Suluoğlu, "Her 4 ayda bir bağış yapmaya başladım. Hayatların kurtulmasına vesile olmak kadar güzel bir duygu yoktur. Kan bağışımız büyük bir amaca hizmet ediyor. Son derece gurur verici bir durumdur." ifadelerini kullandı.

Düzenli bir şekilde kan bağışı yaptığını belirten Ali Turyan ise, "Gururluyum çünkü Allah rızasını kazanmak amacıyla insanlara yardım ediyoruz. Faydamız oluyorsa ne mutlu bizlere. Kan bağışında bulunmak bizim de sağlığımız için faydalıdır. Kan bağışlayınca rahatlıyorum ve kendimi zihinde hissediyorum." dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.