Kızılay'dan Bismil'de sünnet şöleni

Kızılay'dan Bismil'de sünnet şöleni

Kızılay Bismil İlçe Şubesi, düzenlediği sünnet şöleni ile yaklaşık 250 çocuğu sünnet ettirdi.

DİYARBAKIR- Bismil ilçe tren garı yanında bulunan bir çay bahçesinde düzenlenen sünnet şölenine Bismil kaymakamı Vehbi Bakır, ilçe emniyet müdürü Şerafettin Gündoğdu, ilçe Müftüsü Hanifi Ballı, HÜDA PAR ilçe Başkanı Ali Bilmez, AK Parti ilçe başkanı Zeki Kartal, STK temsilcileri, Batman ve Diyarbakır Kızılay temsilcileri, kanaat önderleri ve Bismil halkı katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program okunan Kürtçe ve Türkçe mevlid-i şerif ile devam etti.

Ardından Kızılay Bismil ilçe başkanı Serdar Zoroğlu bir selamlama konuşması yaptı. Bismil'de ilk defa böyle güzel bir etkinliği yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Zoroğlu, Sünnet'in Hz. İbrahim'den bu yana uygulandığını belirterek Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in de torunları Hz. Hasan ve Hz. Hüseyin'e kirvelik yaptığını anımsattı.

Daha sonra konuşan Kızılay Diyarbakır Şubesi Başkanı Hikmet Hamzaoğulları Kızılay'ın sadece Türkiye'de değil dünyanın bir çok ülkesinde faaliyet yürüttüğünü söyledi. Kızılay'ın bir gönül işi olduğunu ifade eden Hamzoğulları, Kızılay'ın yaptıkları karşısında sadece Allah rızasını gözettiğine vurgu yaptı.

Yapılan konuşmaların ardından protokol üyeleri sünnet olan çocukları ve ailelerini ziyaret ederek sünnet olan çocuklara kirvelik yaptı.

Şölende yaklaşık 250 çocuk erkekliğe ilk adım olan sünnet heyecanını aileleri ile birlikte yaşadı. Ayrıca şölende sünnet olan çocuklara çeşitli hediyeler verildi. (Hasan Gündüz/ Aydın Bal- İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.