Kızılay'dan kan bağışı kampanyası: "Sizin 15 dakikanız başkasının bir ömrü olsun"

Kızılay'dan kan bağışı kampanyası: "Sizin 15 dakikanız başkasının bir ömrü olsun"

Tüm dünyayı etkisi altına alan Coronavirus salgını dolayısıyla kan stoklarında ciddi sıkıntı yaşayan Kızılay, Diyarbakır’ın Hani ilçesinde ve bağlı mahallelerinde kan bağışı çalışması başlattı.

Hani Kızılay gönüllülerinin organizasyon ve destekleri ile başlatılan “Sizin 15 dakikanız başkasının bir ömrü olsun” temalı kan bağışı kampanyasında, 3 gün ilçe merkezi ve bir gün de Gürbüz Mahallesi'nde yürütülen çalışmada 355 ünite kan toplandı.

Kan bağışı noktasında günler öncesinden Hani ilçesinde başta Derviş ve İhsan Yaşar, Şeyhmus Yaman ve Nihat Akyıldırım olmak üzere birçok Kızılay gönüllüsü kapı kapı gezerek halkı bilgilendirmiş, kan bağışının hem insan vücuduna hem de ihtiyaç sahiplerine faydalarını aktarmışlardı.

Başta HÜDA PAR Hani Teşkilatı ve Gençlik Kolları olmak üzere birçok kurum, kuruluş ve STK’nın desteğiyle başlatılan kan bağışı kampanyasına halkın yoğun ilgi göstermesi takdir topladı.

Yapılan çalışma hakkında bilgi veren Gürbüz Mahalle Muhtarı Mehmet Gögercin, emeği geçenlere teşekkür etti.

“Kızılay’ımıza her zaman kan vermeye hazırız”

Başlatılan çalışmadan duyduğu memnuniyeti dile getiren Gögercin, “Yapılan bu çalışma çok güzeldi. Halkımızı çağırdık ve çoğu da kan merkezine gelerek bağışta bulundular. Gençlerimiz, bayanlarımız gelerek kan verdiler. Geçen sene de böyle bir çalışma yapılmıştı. Kızılay kan bağışı aracını halkımızın talebi üzerine getirttik. Sağ olsunlar onlar da bizleri kırmayarak mahallemize geldiler. Kendilerine teşekkür ediyorum. Aynı zamanda gürbüz halkına da teşekkürlerimi iletiyorum.” dedi.

Gögercin, “Yarın bu araç mahallemize gelse tekrardan kan vermeye hazırız. Bizler hastalarımıza şifa ulaştırmaya çalışıyoruz. Ondan dolayı bir çekincemiz yok.” ifadelerini kullandı.

Hani Belediye Meclis Üyesi Zülfü Çiçek ise şunları söyledi:

“Kızılay’a kan bağışında bulunan bütün halkımıza ve buraya gelen ekibimize teşekkür ediyoruz. Bu kan, bütün insanlarımıza, gelecekte hastalara ve yaralılara bir çeşit yardımdır. Olabilecek kan ihtiyacı hepimizin başına gelebilir. Onun için her halükârda Kızılay’a destek çıkmamız lazım. Sağ olsunlar talebimiz üzerine buraya geldiler. Kan bağışında bulunan halkımıza çok teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Kızılay ekibi de Hani ilçe merkezi ve Gürbüz mahallesinde yürütülen 4 günlük kan bağışı çalışmasında emeği geçen başta Hani ve Gürbüz halkı olmak üzere tüm kurum yetkilileri, siyasi parti ve STK temsilcilerine sunmuş oldukları katkılardan dolayı teşekkürlerini ilettiler.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler