Kızılay'dan Vekaleten Kurban kampanyasına destek açıklaması

Kızılay'dan Vekaleten Kurban kampanyasına destek açıklaması

Kızılay Diyarbakır Şube Başkanı Mesut Işık, her yıl düzenli olarak gerçekleştirilen “Vekaleten Kurban” kampanyasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Kızılay, her yıl olduğu gibi bu yılda “Vekaleten Kurban” kampanyasını başlattı.  Kampanya hakkında konuşan Kızılay Diyarbakır Şube Başkanı Mesut Işık, kurban bağış bedellerinin yurt içinde 1050 TL, yurt dışında ise 850 TL olarak belirlendiğini söyledi.

Başkan Işık, amacına ve kuralına uygun olarak kesilen kurbanların, kavurma olarak konservelere doldurulup, bütün yıl boyunca ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldığını söyledi.

“Kurbanlar ihtiyaç sahiplerine ulaşacak”

2020 yılı vekaletle kurban kesim kampanyasını Kızılay olarak başlattıklarını belirten Işık, “2020 yılı Kızılay’ımızın vekaletle kurban kesim kampanyasını başlatmış buluyoruz. Türk Kızılay 2007 yılından bu yana yürüttüğü Kurbanda Kızılay Modeli ile milyonlarca ihtiyaç sahibinin sofrasına kurban etleri ulaştırıyor. Bu yıl da önceki yıllarda olduğu gibi, kurban döneminde hayırseverlerden gelen kurban vekâletlerinden elde edilen etler, ülkemizin tamamında ve dünyanın farklı bölgelerindeki ihtiyaç sahiplerine ulaşacak.” ifadelerini kullandı.

Vekaletle kurban kesim kampanyası 1 ile 31 Temmuz arasında yürütüleceğini belirten Işık, “Kurban bereketini yıl boyu yaşatıyorsan Hilal Olsun Türkiye’ konseptiyle hazırlanan ve 1–31 Temmuz 2020 tarihleri arasında yürütülecek olan Vekâletle Kurban Kesim Kampanyası ile dini vecibelerini yerine getirmek isteyen vatandaşlarımızın kurbanları, İslami kurallara uygun olarak, veteriner kontrolünde, noter huzurunda kesilecek. Elde edilen etler, vekâlet sahiplerinin adına gerçek ihtiyaç sahiplerine, sağlık kurallarına uygun olarak ve insan onurunu zedelemeden dağıtılacak.” dedi.

Kurban bedeli yurt içi 1050 TL, yurt dışı 850 TL

Yurt içinde 1050 yurt dışında ise 850 TL olarak kurban fiyatlarının belirlendiğini ifade eden Işık, “Vekaletle kesilen kurbanlar yurt içinde yaklaşık 1.680.000, yurt dışında 2.500.000 ihtiyaç sahibine ulaşacak. Yurt içinde yaklaşık 49.000, yurtdışında ise 100.000 olmak üzere toplam 149.000 hisse kurban kesimi yapılacak Kızılay Modeli ile kurban etleri 850 bin adet kavurma konservelerine dönüşüyor, yıl boyu ihtiyaç sahiplerinin sofralarını bereketlendiriyor.” şeklinde konuştu.

Kızılay olarak bu yıl asıl hedeflerinin doğal ve biyolojik afetlerin vatandaşlar üzerindeki etkisini hafifletmek olduğunu belirten Işık, “Öncelikli hedefimiz doğal ve biyolojik afetlerin vatandaşlarımız üzerindeki etkisini hafifletmek olacak. Covid-19 pandemisi nedeniyle tüm dünya zor bir yıl geçiriyor. Bundan en çok da toplumun alt kesiminde bulunan kişiler etkilendi. Milyonlarca kişi işini kaybetti, gelir azaldı. Ülkemiz bunun yanı sıra art arda depremler yaşadı. Elâzığ, Van, Bingöl depremlerinden on binlerce kişi etkilendi. Hala binlerce kişi konteyner kentlerde yaşamını sürdürüyor. Kızılay olarak bu yıl vekaletini alıp keseceğimiz kurbanlardan elde edeceğimiz etleri öncelikle toplumun bu kesimleri ile paylaşacağız.” dedi.

“Hayırseverler banka, internet ve şubelerden kurban bağışında bulunabilirler”

Kurban vekaletlerini Kızılay’a emanet edenlerin ihtiyaç sahiplerine ulaştığını belirten Işık, şöyle dedi:

“Kurban vekâletlerini Kızılay’a emanet eden hayırseverler gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaşmanın huzurunu yaşıyor. Kurban ibadetini Kızılay vasıtası ile ifa etmek isteyen hayırseverlerimiz, bankalarda bulunan Türk Kızılay bağış hesaplarından, tüm PTT İşlem Merkezlerinin 2868 no’lu Türk Kızılay Posta Çeki hesabından, www.kizilay.org.tr’den, 168 Türk Kızılay ücretsiz danışma ve bağış hattından, mobil uygulamadan ve ülke genelindeki tüm Kızılay şubelerinden vekâletlerini verebilecekler. Ayrıca ödemesini kredi kartı aracılığıyla gerçekleştirecek olan vekâlet sahipleri, 4 taksit imkânından da yararlanabilecekler.”

Diyarbakır’ın merkez ve ilçelerinde bulunan Kızılay şubelerine hayırseverleri beklediklerini söyleyen Işık, “Diyarbakır ilimizde biz hem merkezde bulunan 5 şubemiz ile hem de merkez dışındaki şubelerimize vatandaşlarımızı bekliyoruz. Onların kurbanlarına talip olduğumuzu ifade etmek istiyoruz. Vatandaşlarımız şubelerimize gelerek makbuz karşılığında kurbanlarını bağışlayabilirler. Şimdiden hepsine çok teşekkür ediyoruz.”

İLKHA


Kızılay'dan “Vekaleten Kurban” kampanyasına destek açıklaması

Kızılay'dan “Vekaleten Kurban” kampanyasına destek açıklaması

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.