Kızıltepe Belediye Başkan Vekili Çam göreve başladı

Kızıltepe Belediye Başkan Vekili Çam göreve başladı

Mardin’in Kızıltepe Belediyesine başkan vekili olarak görevlendirilen Kaymakam Hüseyin Çam, görevine başladı

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde “terör soruşturmaları” kapsamında görevden uzaklaştırılan HDP'li Kızıltepe Belediye Başkanı Nilüfer Elik Yılmaz'ın yerine Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirilen Kızıltepe Kaymakamı Hüseyin Çam, belediyeye gelerek görevine başladı.

Belediye başkanlığına gelen Çam, belediye personeline vatandaşlara en iyi şekilde hizmet edilmesi yönünde talimat verdi. Kaymakam Çam, daha sonra makam odasına geçerek çalışmalarına başladı.

Hiçbir ayrım gözetmeksizin bütün vatandaşlara en şekilde hizmet etmenin gayret içinde olacaklarını kaydeden Çam, “Önceliğimiz vatandaşlarımızın en şekilde hayatlarını sürdürmelerine olanak sağlamak olacak. İhtiyaçlarımızı çok kısa sürede belirleyip önceliklerimizi belirleyeceğiz. Acil durumları gerektiren sokaklardan başlayıp, bir an önce çalışmalara başlayacağız.” dedi.

Çam, Mardin Büyükşehir Belediyesi ile koordineli bir şekilde, Belediye Başkan Vekili Vali Mustafa Yaman’ın destekleriyle kırsaldan merkeze ilçenin bir an önce hak ettiği değere ulaşmasına katkı sağlamayı hedeflediklerini söyledi.

Vatandaşların yaşam kalitesini yükselterek, insan odaklı, katılımcı, yenilikçi bir yönetim anlayışıyla adaletli, verimli ve etkin şekilde hizmet sunmak amacıyla büyük bir özveri ile çalışacaklarını aktaran Çam, belediyenin tüm kaynaklarını milletin hizmetine sunulacağını vurguladı.

Belediye bütçesinin tamamı hiçbir ayrım gözetmeksizin nüfusun tamamı olan 252 bin 656 vatandaşa hizmet olarak döneceğinin altını çizen Çam, “Vatandaşlardan toplanan vergiler başka yerlere değil, halka hizmet olarak geri dönecek.” diye konuştu.

Çam, önümüzdeki dönemde özellikle çocuk parkları gibi sosyal yaşam alanlarına, alt yapı, üstyapı ve kültür ve sanat, turizm gibi belediye hizmetleri sunulurken, diğer taraftan başta engelliler, gençler ve kadınlar olmak üzere faaliyet ve yatırımların öncelikli olacağını aktardı.

Bugün, Mardin 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nin 2014/111 Esas sayılı kovuşturma dosyası kapsamında "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan yargılamasının devam ettiği, ayrıca Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı’nın 2019/1642 ve 2019/8289 sayılı dosyalarında ise "silahlı terör örgütüne üye olma" sucundan soruşturmalarının sürdürüldüğü Kızıltepe Belediye Başkanı Nilüfer Elik Yılmaz, bakanlığın onayı ile geçici bir tedbir olarak görevinden uzaklaştırılmıştı.

Yılmaz'ın yerine belediye başkan vekili olarak Kızıltepe Kaymakamı Hüseyin Çam görevlendirilmişti. 

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.