Kızıltepe Belediyesi Engelsiz Şehir projesini hayata geçirdi

Kızıltepe Belediyesi Engelsiz Şehir projesini hayata geçirdi

​Kızıltepe Belediyesi, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı ile ortaklaşa yürüttüğü Engelsiz Şehir projesini hayata geçirdi.

Kızıltepe Belediyesi engelli bireylerin yaşama aktif katılımlarını desteklemek ve engelsiz bir ilçe oluşturmak adına kaldırım yenileme çalışmalarına başladı. Şanlıurfa, Mardin ve Eski Hastane Caddesi’nde yapılacak olan kaldırım yenileme çalışmalarına Eski Hastane Caddesi’nden başlandı.

Kızıltepe Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Mehmet Yüzer, Eski Hastane Caddesi’nde başlayan kaldırım yenileme çalışmalarını yerinde inceledi.

Engelsiz Şehir projesi ile ilçedeki önemli caddelerdeki, kaldırımları engelli vatandaşları düşünerek yenilediklerini belirten Yüzer, "Bizler bu projeyle bir nebzede olsa engelli vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştırmak istedik. Çalışmalarımıza başladık kısa sürede vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. Caddelerimizdeki kaldırımlarda görme engelli vatandaşlarımız için kabartmalı hissedilebilir yüzeyli yürüyüş yolları ve engelli rampalarımız yer alacak. Aynı zamanda tekerlekli sandalye şarj istasyonu ve güneş enerjili şarjlı banklar da bulunacak. Bizler ilçemizdeki kaldırımları bütün vatandaşlarımıza göre düzenleyeceğiz." dedi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.