Kızıltepe Belediyesinden cami ve taziye evi

Kızıltepe Belediyesinden cami ve taziye evi

Kızıltepe belediyesi 3 bin 100 metre karelik bir alana yaptıracağı 2 katlı cami, taziye evi ve yeşil alanın projesini tanıttı.

Kızıltepe Belediyesi, Mezopotamya Mahallesinde 3 bin 100 metre kare alan üzerine inşa edeceği 700 metre karelik ve alt katı taziye evi olacak 2 katlı cami, 250 metre uzunluğunda bisiklet yolu, çocuk oyun parkı ve kamelya oturma alanı projesini açıkladı.

Konuyla ilgili olarak Kızıltepe Belediyesinden yapılan açıklamada, “Mezopotamya Mahallesi’nde ihtiyaç üzerine yapılacak olan cami ve taziye evinde 3 bin 100 metre kare yeşil alan yer alacaktır. Vatandaşların, taziyelerinde yer sıkıntısı yaşamaması için caminin alt katına yapılacak olan taziye evi de vatandaşların hizmetine sunulacaktır.” denildi.

Açıklamada devamla, “3 bin 100 metre kare yeşil alan içerisinde 250 metre uzunluğunda bisiklet yolu, çocuk oyun grubu, oturma bankları ve kamelyalara da yer verilmektedir. Vatandaşlarımız hem ibadetlerini rahatlıkla yerine getirebilecek hem de çocukları ve kendileri için rahat nefes alabilecekleri alanlar da yer almaktadır. Mezopotamya Mahallesi’nde yapılacak olan camide peyzaj çalışması da yapılarak estetik bir görünüme kavuşması sağlanacaktır.” denildi.

İLKHA








 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.