Kızıltepe JİTEM Davası zaman aşımına uğradı

Kızıltepe JİTEM Davası zaman aşımına uğradı

Kamuoyunda "Kızıltepe JİTEM Davası" olarak bilinen 1992-1996 yılları arasında 22 kişinin ölümünden sorumlu 4'ü asker 5'i korucu toplam 9 kişinin yargılandığı dava zaman aşımına uğradı.

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde, 1992-96 yılları arasında 22 kişinin öldürülmesine ilişkin açılan ve kamuoyunda "Kızıltepe JİTEM Davası" olarak bilinen davanın duruşması Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

3 Mart 2015'te ilk duruşması görülen ve bugünkü 18’inci duruşmada kararın çıktığı davanın bir önceki duruşmasında savcılık mütalaasında tüm sanıkların beraatı istenmişti. Mahkeme, savcılık mütalaasına uyarak beraat kararı verdi.

Emekli Albay Hasan Atilla Uğur, dönemin Diyarbakır İl Jandarma Komutanı Albay Eşref Hatipoğlu, Jandarma Komando Bölük Komutanı Ahmet Boncuk, Başçavuş Ünal Alkan ve köy korucuları Abdurrahman Kurğa, Mehmet Emin Kurğa, Ramazan Çetin, Mehmet Salih Kılınçaslan ile İsmet Kandemir'in, "silahlı örgüt kurmak ve yönetmek, silahlı örgüte üye olmak ve tasarlayarak öldürmek" suçlarından yargılandığı davanın iddianamesi 20 Temmuz 2014'te tamamlanmıştı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.