Kızıltepe mevlit etkinliğine hazırlanıyor

Kızıltepe mevlit etkinliğine hazırlanıyor

​Mardin'in Kızıltepe ilçesinde 8 Nisan'da gerçekleştirilecek "Hazreti Peygamberi Anlama ve Sünnetini Yaşama" mevlit etkinliği için hazırlıklar tüm hızıyla sürüyor.

Peygamber Sevdalıları Platformu Mardin Koordinatörlüğü tarafından Kızıltepe düzenlenecek "Hazreti Peygamberi Anlama ve Sünnetini Yaşama" mevlit etkinliği için hazırlıklar sürüyor.

Etkinlik öncesi ilçe merkezinde Peygamberden Dersler (63 Hadisi Şerif) kitabı ile el broşürü ev ev dolaşılarak dağıtılmaya başlandı. İlçenin merkezi yerlerine büyük afişler asılırken, iş yerlerinin camlarına ve ana caddelere ise binlerce afiş asılarak halk etkinliğe davet edildi. Cumartesi günü akşama kadar Pazar günü ise etkinlik saatine kadar anons aracıyla ilçe halkı mevlit etkinliğine davet edilecek.

Konuyla ilgili bilgilendirmelerde bulunan Peygamber Sevdalıları Platformu Mardin Koordinatörü Nureddin Geşgin, hazırlıkların bitme aşamasında olduğunu belirterek, tüm Mardin halkını 8 Nisan Pazar günü yapılacak etkinliğe beklediklerini söyledi.

"20 binden fazla kitap dağıttık"

Peygamber Sevdalıları Platformu olarak her yıl nisan ayında Türkiye genelinde etkinlikler yaptıklarını hatırlatan Gezgin, "Mardin koordinatörlüğü olarak bu sene Mardin’de 2 etkinlik yapacağız. Kızıltepe ve Midyat ilçelerinde inşallah açık alanda olacak. Amacımız halkımıza Peygamber efendimiz gibi ulvi bir şahsiyet önderimizin olduğunu ve sorunlarımızın çözümünün onun yolunun takip etmekten, onun hayatını sünnetini yaşamaktan olduğunu hatırlatmaktır. Bu kapsamda Mardin'imiz de 20 binden fazla kitap dağıttık. Bu kitabımız Peygamber efendimizin 63 hadisinden oluşmaktadır. Peygamber efendimizin her yılına bir hadis-i şerifini koyduk ve evlerde ders yapılacak şekilde düzenlenmiş hadis kitabıdır. Bunlarla beraber yine her eve el ilanı dağıttık. Binlerce cam afişi esnaflara dağıttık ve işyerlerinin camlarına astık. Şu an hazırlıkların son aşamasındayız. İnşallah hafta sonuna kadar hazırlıklar bitecek." diye konuştu.

"Tüm Mardin halkını Pazar günü Kızıltepe’deki Mevlit etkinliğine bekliyoruz"

Mevlit etkinliğinin program akışından da bahseden Gezgin, şöyle devam etti: "Etkinlikte Peygamber efendimizin hayatını konu alan mevlid okunacak, sanatçılarımız çeşitli ilahiler seslendirecekler. Ayrıca şiir dinletisi olacak. Çocuklar Kur’an-ı Kerim ve hadis-i şerif okuyacak. Kürtçe ve Türkçe 2 konuşmacımız olacak. İnşallah Kızıltepe ilçe otogarında yapacağımız etkinliğe tüm ilçelerimizdeki insanlar gelecek. Zira onlara sunmaya çalıştığımız Peygamber efendimizin hayatıdır. İnşallah halkımızı ayrıca güzel sürprizler de bekleyecek. Halkımızı pazar günü Kızıltepe Otogar Miting alanına davet ediyoruz. Ayrıca kermesimiz de olacak. İsteyen orada kendilerine ve çocuklarına yemek alabilecek.

İLKHA
















 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.