Kızıltepe Umut Kervanından kurban bağışı çağrısı

Kızıltepe Umut Kervanından kurban bağışı çağrısı

Mardin’in Kızıltepe İlçesi Umut Kervanı Başkan Yardımcısı, bu bayram ihtiyaç sahiplerinin yüzlerinin gülmesi için hayırseverlere “kurban bağışı” çağrısında bulundu.

Her yıl Kurban Bayramında ihtiyaç sahibi ailelere kurban eti ulaştıran Mardin’in Kızıltepe İlçesinde faaliyetlerde bulunan Umut Kervanı, bu yılki kurban çalışmalarını "Kurbanlarımızı Umutla Paylaşalım" sloganıyla başlattı.

Kızıltepe Umut Kervanı Başkan Yardımcısı Mehmet Selim Akın, bu yılki kurbanlık fiyatlarının kilo ve yaşına göre 850 ile bin TL arasında değiştiğini, kendilerinin ise kurban bedelini 850 TL olarak belirlediklerini söyleyerek bağış yapmaları konusunda hayırseverlere çağrıda bulundu.

Akın, her yıl olduğu gibi bu yılki kurban bayramında da Mardinli hayırseverlerin kesecekleri kurbanların etlerinin fakir ve muhtaçlara dağıtılmasında aracı olacaklarını söyledi.

Hayırsever ve fakirler arasında köprü vazifesi gördüklerini aktaran Akın, “Bu seneki Kurban Bayramı’nda da fakir ve muhtaç aileleri sevindirmek ve hayırsever Mardin halkının kurban yardımlarında Kızıltepe Umut Kervanı olarak aracı olmak istiyoruz. Bizler Kızıltepe Umut Kervanı olarak her yıl olduğu gibi 2018 yılında da halkımızın ve milletimizin hizmeti için mübarek Ramazan ayında nasıl muhtaç ve yetim ailelere yardımlarda bulunduysak yaklaşmakta olan Kurban Bayramı içinde inşallah rıza-i ilahi için halkımızın hizmetinde olacağız. Kızıltepe Umut Kervanı kurulduğu günden bugüne kadar fakir ve muhtaç ailelerin umudu olmuştur. Bu yılda Kurban Bayramında onlara umut olmak için kurbanlık hayvan temini, kesimi, parçalanması, nezih ve temiz ortamda muhafazası, fakir ve muhtaç ailelere dağıtımı konusunda çalışmalarımıza start vermiş bulunmaktayız.” dedi.

"Kurbanlarımızı Umutla Paylaşalım"

Bu yılki sloganlarının "Kurbanlarımızı Umutla Paylaşalım" olarak belirlediklerini söyleyen Akın, toplum arasındaki kardeşlik ve ülfetin tesisi için kurbanın en önemli vesile olduğunu kaydetti.

Akın konuşmasına şöyle devam etti: “Bu bayramda da hep beraber kurbanlarımızı Allah (celle celaluhu) yolunda Umut Kervanı vesilesiyle kestirelim. Kurban vazifelerini yerine getirmek için kurbanlıklarını vekâlet yoluyla kestirmek isteyen hayırsever kardeşlerimiz isterlerse telefon açma ya da bizzat derneğe gelerek vekâletlerini vermeleri kaydıyla hayırseverlere yardımcı olmaya hazırız. Her türlü kurbanlık et, deri ve sakatat bağışlarını Kızıltepe Umut Kervanı olarak kabul etmekteyiz.”

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.