Kızıltepe'de araca bırakılan telefon bataryaları yangına neden oldu

Kızıltepe'de araca bırakılan telefon bataryaları yangına neden oldu

Mardin'de LPG'li bir otomobilin arka camına bırakılan telefon bataryaları güneşten dolayı alev alarak otomobilde yangına neden oldu. Alevlerin erken müdahale edilerek söndürülmesi olası tehlikenin önüne geçti.

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde telefon aksesuarlarının içerisinde bulunduğu otomobil camının önüne bırakılan bataryalar, güneş ışıklarından dolayı alev aldı. Çıkan yangında otomobilde maddi hasar oluştu.

Olay Tepebaşı Mahallesi Şanlıurfa Caddesi üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, telefon aksesuarı işi yapan F.B. adlı şahıs, müşterilerinden iade aldığı telefon bataryalarını, otomobilin arka cam bölümüne bıraktı. Güneş ışınlarının cama vurmasıyla ısınan bataryalar aniden alev aldı. Yangını gören çevre esnafından Zeynettin Karaalp, yangın söndürme tüpüyle müdahale ederek yangını söndürdü. Daha sonra olay yerine gelen itfaiye ekipleri otomobilde soğutma çalışması yaptı. Çıkan yangından dolayı otomobilde maddi hasar meydana geldi.

"Telefon bataryalarını araçların cam önünde bulundurmayın patlama riskleri çok büyük"

Yangın anını anlatan esnaf Zeynettin Karaalp, özellikle havaların ısınmasıyla araç camlarının önüne bırakılan telefon bataryalarının büyük tehlike saçtığına dikkat çekti.

Karaalp, "İşyerindeydik, otomobilin içerisinden alevlerin yükseldiğini fark ettik. İtfaiyeye haber verdikten sonra yan taraftaki camı kırarak yangın söndürme tüpüyle yangına müdahale ederek söndürdüm. Daha sonra itfaiye ekipleri de gelerek araçta soğutma işlemi yaptı. Çevredeki esnaflar olarak büyük bir tehlike atlattık. Çünkü burası ilçenin en işlek caddesidir. Allah korusun anında müdahale etmeseydik alevler otomobilin her yerini saracaktı ve araç LPG'li olduğu için patlayabilirdi. Çok şükür ucuz atlattık. Özellikle güneşli günlerde telefon bataryalarının cam önüne konulmaması gerekir. Haliyle güneş ışınları camdan yansıma yaptığı için bataryalar ısınıyor ve patlama riskleri çok büyük. Buna çok dikkat edilmesi gerekir." diyerek tavsiyede bulundu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.