Kızıltepe'de çıkan yangında ev küle döndü

Kızıltepe'de çıkan yangında ev küle döndü

​Mardin’in Kızıltepe ilçesinde bir apartman dairesinde çıkan yangın mahalle de korku dolu anlar yaşattı. Dumandan etkilenen anne ve çocukları hastaneye kaldırılırken,ev küle döndü.

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde henüz belirlenemeyen bir nedenden dolayı bir apartman dairesinde yangın çıktı. Anne ve 2 çocuğu dumandan etkilenirken ev kullanılamaz hale geldi.

Yangın saat 16.30 sıralarında Veysel Alp’ın kirada oturduğu Tepebaşı Mahallesi 657 Sokak Topçul 9 Apartmanı 17 no’lu dairede meydana geldi.

Edinilen bilgiye göre, evin hanımı Sabahat Alp, çocukları Miraç ile Mira Alp’ın evde olduğu sırada henüz belirlenemeyen bir nedenden dolayı yangın çıktı. Yangınla birlikte çıkan dumandan etkilenen anne ve çocuklarının yardımına bina sakinleri koştu. Anne ve çocukları güçlükle evden çıkartan bina sakinleri, kendilerini can havliyle dışarıya atarak itfaiyeye haber verdi.

Dumandan etkilenerek nefes almada zorlanan anne ve çocukları, olay yerine gelem ambulanslarla Kızıltepe Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı.

Olay yerine gelen itfaiye aracının sepeti açılmayınca bina sakinleri ile itfaiye ekipleri arasında kısa süreli tartışma çıktı. Polis, tarafları ayırarak olayın büyümesini önledi. Yapılan uğraşlar sonucu sepet açılmayınca olay yerine 3 itfaiye aracı daha sevk edildi. Yangın sonucu ev adeta küle döndü.

"Erken müdahale edlseydi bu kadar hasar olmazdı"

Yangına geç müdahale edildiğini öne süren daire sahibi Ali Şan, "Yangın çıktığı gibi evde mahsur kalan anne ve 2 çocuğunu kurtardık ve kendimizi dışarı atarak itfaiyeye haber verdik. Olay yerine gelen itfaiye aracı bozuk çıktığı için müdahale edilemedi. İkinci araç geldi onda da sorun çıktı yine müdahale edilemedi. Bu arada alevler tüm evi sardı. Sonra 2 araç daha gönderdiler. Müdahale edilene kadar evin tamamı yandı. Erken müdahale edilseydi bu kadar hasar olmazdı. Hem kiracımın tüm eşyaları yangı hem benim evim hasar gördü. Şu an oturulacak durumda değil ikimiz de mağdur olduk." dedi.

"İtfaiye aracının sepeti açılmadı"

Olayla ilgili açıklama yapan Kızıltepe İtfaiye Amiri Yusuf Yiğit ise olay yerine gelen ilk itfaiye aracının sepetinin açılmadığını, daha sonra olay yerine 3 araç daha sevk edilerek yangına müdahale edip söndürdüklerini söyledi.

Polis, yangınla ilgili inceleme başlattı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.