Kızıltepe’de ilk defa "Pişmaniye Festivali" yapılacak

Kızıltepe’de ilk defa "Pişmaniye Festivali" yapılacak

​İzmit Belediyesi tarafından bu sene 10’uncusu düzenlenecek Uluslararası "Pişmaniye Festivali" bu yıl Kızıltepe’de gerçekleşecek.

Kızıltepe Belediyesi ile kardeş Belediye olan İzmit Belediyesi bu sene 10’uncusu düzenleyeceği Uluslararası "Pişmaniye Festivali"ni Kızıltepe’de yapacak.

Festivale; İzmit Belediye Başkanı, Kocaeli AK Parti Milletvekilleri, İzmit Kaymakamı, belediye meclis üyeleri, belediye başkan yardımcıları, pişmaniyeciler ve basın mensuplarından oluşan 75 kişilik bir heyet katılacak.

3 Ağustos Cuma günü saat 18.00’de Cumhuriyet Meydanı’nda yapılacak olan Uluslararası 10’uncu Pişmaniye Festivali’nde pişmaniye çekimi ve dağıtımının yanı sıra Mardin yöresine ait halk oyunları ve mehter konseri de alacak.

“Kızıltepe’nin ilk Pişmaniye Festivali olacak”

Yapılacak festival hakkında açıklamada bulunan Kızıltepe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ahmet Odabaş, şunları söyledi:

“Başka yörelerde yapıldığını gördüğümüz Pişmaniye Festivalinin ilk defa Kızıltepe’de Kardeş Belediyemiz olan İzmit Belediyesiyle birlikte yapacağız. Şimdiden yapılacak Pişmaniye Festivali’nin heyecanını yaşıyoruz. 3 Ağustos Cuma günü saat 18.00’da Cumhuriyet Meydanı’nda yapacağımız festivale tüm vatandaşlarımız davetlidir.” dedi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.