Kızıltepe'de öğrencilere kırtasiye yardımı

Kızıltepe'de öğrencilere kırtasiye yardımı

Mardin’de faaliyet yürüten Kızıltepe Umut Kervanı, yeni başlayan eğitim ve öğretim yılı nedeniyle ihtiyaç sahibi öğrencilere kırtasiye yardımında bulundu.

Mardin’de yardım faaliyetlerine ara vermeden devam eden Kızıltepe Umut Kervanı, ayni ve nakdi yardımların yanı sıra yardıma muhtaç ailelerin çocuklarını da düşünüyor.

2019-2020 eğitim ve öğretim yılı dolayısıyla ihtiyaç sahibi öğrencileri tespit eden vakıf, şu ana kadar aralarında Suriyelilerin de bulunduğu 100’e yakın öğrenciye kırtasiye yardımında bulundu.

Yaptıkları yardım çalışmaları ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Kızıltepe Umut Kervanı kurucu üyesi Cemal Yalçın, yardım çalışmaları kapsamında daha fazla kişiye ulaşmak adına hayırseverlerin desteklerini beklediklerini söyledi.

Yalçın, “2019-2020 Eğitim-Öğretim yılının başlamasıyla beraber yaklaşık bir haftadır kırtasiye malzemeleri dağıtıyoruz. Hayırseverlerden topladığımız çanta, defter, silgi, kalem gibi kırtasiye malzemelerini paketleyip, önceden belirlediğimiz ihtiyaç sahibi öğrencilerimize dağıtıyoruz. İnşallah dağıtmaya da devam edeceğiz. Şu ana kadar yaklaşık 100 öğrenciye yardımda bulunduk. Bunların 65’i Suriyeli ailelerin çocuklarıdır. Rabbim; bu yardımların muhtaç insanlara ulaşmasında emeği geçen bütün hayırseverlere, aracı olanlara ve bize destek veren bütün herkesten razı olsun.” dedi.

Yardım alan çocuklar da, kendilerine yardımda bulunana Umut Kervanı başta olmak üzere hayırseverlere teşekkür ettiler.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler