Kızıltepe'de PKK'den 6 kişi tutuklandı

Kızıltepe'de PKK'den 6 kişi tutuklandı

​Suriye’den Türkiye’ye geçiş yapmaya çalışırken yakalanan ve arananlar listesinde olduğu öğrenilen 1 PKK’li ve ona yardım yataklık yaptığı belirtilen 5 Suriyeli tutuklandı.

Suriye’den Mardin’in Kızıltepe ilçesine bağlı Şenyurt sınır hattından sahte kimlik ile Türkiye’ye geçiş yapmaya çalışırken yakalanan ve arananlar listesinde olduğu öğrenilen S.A, adlı PKK’li ve ona yardım yataklık yaptığı belirtilen 5 Suriyeli çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Edinilen bilgiye göre, Suriye’den Kızıltepe ilçesine bağlı Şenyurt (Dırbêsiyê) sınır hattından bir PKK’li olduğu belirtilen S.A. sahte kimlik ile Türkiye’ye geçiş yapmaya çalışırken yakalandı. PKK’linin ifadesi ve yapılan araştırma sonucu ona yardım yataklık yaptığı iddia edilen M.D, A.E K.F, R. A. ve E.H. gözaltına alındılar.

Emniyetteki işlemlerinin ardından mahkemeye çıkarılan şüpheliler tutuklanarak Mardin Cezaevine gönderildi.

Tutuklanan M.D, A.E K.F, R. A, E.H adlı Suriyelilerin PKK örgüt üyelerini Suriye’den Türkiye’ye ve Türkiye’den Suriye’ye sınırdan geçişlerini sağladıkları, kol saati, ayakkabı gibi eşyalar içerisine gizledikleri hafıza kartı, sim kart vb. dijital malzemelerin Türkiye tarafından Suriye’ye aktarımını sağladıkları ileri sürüdü.

İLKHA





Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.