Kızıltepeli gençler bilgi yarışmasında Türkiye birincisi oldu

Kızıltepeli gençler bilgi yarışmasında Türkiye birincisi oldu

Gençlik ve Spor Bakanlığının düzenlediği “Gençler Arası Bilgi Yarışması” Türkiye finallerinde Kızıltepe Gençlik Merkezi Türkiye birincisi oldu.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından “Gençler Arası Bilgi Yarışması” Türkiye finalleri düzenlendi. Yarışmaya Mardin’den katılan Kızıltepe Gençlik Merkezi öğrencileri bilgi yarışmasında Türkiye birincisi oldu.

Finalleri izleyen Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, gençlerin ülkeyi güçlü bir şekilde yarınlara taşıyacağını belirtti.

 Kızıltepe Kaymakamı Mehmet Yüzer ise Türkiye birincisi olan Kızıltepeli gençlerle gurur duyduklarını söyledi.

Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından Kültür ve Sanat Yarışmaları adı altında düzenlenen ‘Gençler Arası Bilgi Yarışması’, bu yıl ‘Kim Bilir?’ sloganıyla Gençlik ve Spor Bakanlığı merkez binada gerçekleştirildi. ‘Gençler Arası Bilgi Yarışması’na Kızıltepe ilçesi adına katılan Kızıltepe Gençlik Merkezi, bilgi yarışmasında Türkiye birinciliği elde ederek büyük bir başarı elde etti. Başarılı gençler Yurtdışı gezisi ile ödüllendirileceği belirtildi.

Yaklaşık 6 bin gencin katılımıyla gerçekleştirilen yarışmaların bölge finalleri, 19 Mart-25 Nisan tarihleri arasında 7 bölgede; Ankara, Denizli, Bursa, Samsun, Van, Diyarbakır ve Mersin illerinde gerçekleştirilmişti. Bölge finallerinde birinci olan gençler, Türkiye finali için bugün bakanlık merkez binada bir araya gelerek birincilik için yarıştı. Yarışma sonunda Kızıltepeli gençler Türkiye birinciliğini elde etti.

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, yarışmaya katılan tüm gençleri tebrik ederek, “Sizlerle bir arada olmaktan çok mutluyum. İnşallah bundan sonraki süreçlerde de sizlerle bilgiyle, kültürle, sanatla ve pek çok alanda yine yarışmalarla değişik organizasyonlarla bir arada olacağız. Sizler ülkemizi çok güçlü bir şekilde yarınlara taşıyacaksınız. Bunun inancı içerisindeyiz. Bakanlığımız sizlerin yuvasıdır. 81 ildeki tüm tesislerimiz, gençlik merkezlerimiz, gençlik kamplarımız yine sizin mekanınız.. Buralara gelmeyi ve faaliyetlere katılmayı lütfen ihmal etmeyin” açıklamasında bulundu.

Kasapoğlu, konuşmasının ardından yarışmada dereceye giren gençlere ödüllerini vererek başarılarından dolayı tebrik etti.

Kızıltepe ilçe Kaymakamı Mehmet Yüzer, Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen ‘Gençler Arası Bilgi Yarışması’ Türkiye finallerinde Kızıltepe Gençlik Merkezinin Türkiye birinciliğini sosyal medya hesabından duyurarak kendilerini tebrik ederek şu ifadelere yer verdi:

“ Gençlerimizle gurur duyuyoruz... Gençlik ve Spor Bakanlığımızın düzenlediği organizasyonda Kızıltepe Gençlik Merkezi, bilgi yarışmasında Türkiye birincisi oldu.”

Gençlik ve Spor Bakanlığı ‘Gençler Arası Bilgi Yarışması’ Türkiye Finallerinde birinciliği elde eden Kızıltepe Gençlik Merkezinin başarılı gençlerinin bugün Kızıltepe’ye döneceği ve protokol üyeleri tarafından karşılanacağı bekleniyor.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler