Kızımın kimliği bir PKK'linin üzerinden çıktı

Kızımın kimliği bir PKK'linin üzerinden çıktı

Çocukları PKK tarafından dağa kaçırıldığı için HDP il binası önünde evlat nöbetini sürdüren acılı anne Fatma Akkuş, kızının kimliğinin bombalı eylem hazırlığındaki bir PKK'linin üzerinden çıktığını söyledi.

Çocukları PKK tarafından dağa kaçırılan ve HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde evlat nöbetini sürdüren ailelerin umutlu bekleyişi, 120'nci gününde 61 aileyle devam ediyor.

Kızı Songül Akkuş için evlat nöbetini sürdüren acılı anne Fatma Akkuş, kızının bir tekstilde çalıştığını ve oradaki HDP'liler tarafından kandırılıp dağa gönderildiğini söyledi.

Akkuş, "Kızım bir tekstilde çalışıyordu. 10 gün orada çalıştıktan sonra tekstilin yanındaki dükkânda çalışmaya başladı. Orada çalışırken yılan gibi sürekli etrafında dolaşıp kandırdılar ve dağa göndermek için kimlik kartını alıp HDP'de kaydettiler. HDP'de kaydının yapıldığını, kızım kaçırıldıktan sonra öğrendim. HDP il binasına gittim ve bana 'Bekle! Gençlik Kollarıyla görüşelim. İçinde var mı, yok mu?' dediler. Beni 1-2 hafa oyaladılar, bir daha da gitmedim." dedi.

Kızının dağda olduğunu internette gördükten sonra HDP'lilerin evlerine geldiğini söyleyen anne Akkuş, "Dağa kaçırıldıktan sonra 5 sene haber almadım ama sonradan internette videosunu gördüm. Videosunu gördükten bir hafta sonra HDP'liler bizim eve geldi ve bana; 'Senin kızın yaşıyor. Kızın Songül bize, gidin aileme beni merak etmesin, ben yaşıyorum.' dediğini söylediler. Onlar bizim eve geldiklerine göre demek ki HDP onları dağa göndermiş." ifadelerini kullandı.

"HDP'liler Songül'ün ikiziyle başka odada konuşup beynini yıkayacaktılar izin vermedim."

Akkuş, "HDP'liler Songül'ün ikiziyle başka bir odada konuşup beynini yıkayacaktılar, izin vermedim. HDP kızımı göndermeseydi, yaşadığını ve nerede olduğunu nerden bilecekti? Kızım bana; 'Ana beni okula kaydet, okul okuyacağım' demişti. Ben de okula kaydetmek için kimliğini yeniledim ama HDP'liler kimliğini başkasına vermiş ve o şahıs Songül'ün kimliğiyle beraber üzerinde bomba ile yakalanmıştı." şeklinde konuştu.

"5 sene oldu artık ciğerimiz dayanmıyor"

Kızına çağrıda bulunan Akkuş, "Kızım! Bazı çocuklar kaçıp devlete teslim oluyor. Neredeysen sen de gel. O çakallar sizi kandırıyor. Fare gibi dağdan dağa, deliklerden deliklere sokuyorlar. Kızım gel! Sen benim kızımsın, seni bekliyorum. Senin kokunu özlemişim. Yalvarıyorum gel. 5 sene oldu, artık ciğerimiz dayanmıyor." ifadelerini kullandı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.