Kızlarımızı, kadınlarımızı yetiştirirsek onlar da toplumları yetiştirir

Kızlarımızı, kadınlarımızı yetiştirirsek onlar da toplumları yetiştirir

Adıyaman'da Kur'an kursu hocalarına yönelik düzenlenen programda konuşan Diyanet İşleri Başkanlığı Yaygın Din Eğitimi Daire Başkanı Saliha Bilgiç, "Bizler kızlarımızı, kadınlarımızı yetiştirirsek, kadınlar da toplumları yetiştirir" dedi.

Adıyaman İl Müftülüğü tarafından kız Kur'an kursu hocalarına yönelik program düzenlendi.

Belediye Konferans Salonunda düzenlenen programa Diyanet İşleri Başkanlığı Yaygın Din Eğitimi Daire Başkanı Saliha Bilgiç katıldı. Konferans Görme engelliler Kur'an Kursu Hocası Ümit Şahin'in Kur'an'ı Kerim tilavetiyle başladı.

Programın açılış konuşmasını yapan Adıyaman İl Müftüsü Mehmet Taşçı, "Adıyaman İl Müftülüğü olarak Adıyaman'a, Adıyaman halkına, Kur'an'a, Allah'ın kitabına hizmet etmek için, Adıyaman'da hiçbir evde, hiçbir yuvada, hiçbir ocakta Kur'an-ı Kerim bilmeyenin kalmamasının mücadelesini veriyoruz. Bizim vazifemiz Adıyaman Müftülüğü olarak insanlara, Türk, Kürt, Alevi veya Sünni olarak ayrıcalık yapmadan, şu topraklarda yaşayan ve Rabbine inanan, kıbleye yönelen bütün kardeşlerimizle Allah rızası için canla başla çalışmaktır. Bizim bizden başka dostumuz, kardeşimiz yoktur. Müminler ancak kardeştirler." dedi.

İslam'ın kardeşliğe çok büyük önem verdiğini belirten Diyanet İşleri Başkanlığı Yaygın Din Eğitimi Daire Başkanı Saliha Bilgiç de "Birlik ve beraberlik adına çok muhtaç olduğumuz konu kardeşliktir. Teknoloji, bilişim ve iletişimin en kuvvetli olduğu bir zamanda, belki de en büyük kopukluğu yaşadığımız, kopuşmaya gittiğimiz bir dönemden geçiyoruz. Cenabı Allah'ın çağlar boyu tüm müminlere, kadınlara ve erkeklere ve bütün insanlara 'Toptan Allah'ın ipine sımsıkı sarılın, tutunun' diyerek bizleri uyardıda bulunmuş, kurtuluşun ancak bu şekilde olacağını bildirmiş." ifadelerini kullandı.

"Kur'an-ı Kerim muhabbettir, berekettir, izzettir, şereftir." diyen Bilgiç "Bu din bir olmadan, beraber olmadan yaşanacak bir din değildir. Bu din birlik ve beraberlik içinde yaşanacak Müminleri kurtuluşa erdirecek bir dindir. Bunun için yapmamız gereken ilk ve öncelikli işimiz, önce herkes kendini düzeltecek, Mümin kendini düzeltecek ki toplum değişsin. Hele hele toplumun mayası kadınlarsa öyle diyordu Musa Carullah 'Hanımlar o milletin, o toplumun Musa'larıdır, görüntüsüdür. Ümmetin, milletin hatunları rezil olmuşsa, o millet rezil ve sefil olmuştur, kadınlara hürmeti Kur'an'dan öğrendim kadınlara hürmet Kur'an'ın bana terbiyesidir.' diyordu." şeklinde konuştu.

"Bizler kızlarımızı, kadınlarımızı yetiştirirsek, kadınlar da toplumları yetiştirir"

Kadınların toplumun ayakta durabilmesi ve değerlerine sahip olabilmesi için toplumda çok önemli role sahip olduğunu belirten Bilgiç, "Bu toplumun, şu şehrin bütün görüntüsü esasında anaların, kadınların görüntüsüdür. Bizler yavrularımızı kızlarımızı kadınlarımızı yetiştirirsek, kadınlarda toplumları yetiştirir.  Bizler yavrularımızı çocuklarımızı eğitirken onlara bir hedef göstermeliyiz. Çocuklarımız tıp fakültesi okuyup doktor olabilir, ilahiyatçı veya mühendis olabilir, bunlar kolay şeylerdir. Ama bunlar birer hedef değil, birer araçtır, hedef ise Allah'ın rızasını kazanmak, cenneti kazanmak olmalı, işte hedef budur. Ama günümüzde hedefi şaşırmış durumdayız. Bizlere hedefi farklı anlattıkları için amaçları ve araçları hedef olarak gösterdikleri için hedefimizin Allah rızası olduğunu unutmuş durumdayız." ifadelerini kullandı.

"Önce aynada kendimize bir bakalım"

Bilgiç "Lütfen gençlerimize, yavrularımıza kızmayalım, önce aynada kendimize bir bakalım. Bizim yüreğimizde ne varsa yavrularımıza onu veriyoruz. Öyle yetiştiriyoruz, onun için önce kendimizi seyredelim. Bizler kalbimizdekileri değiştirmedikten sonra, birliğe beraberliğe daveti hedef olarak göremedikten sonra, kendimizi toparlamadıktan sonra, kimseye hedefi tarif edemeyiz. Bu yüzden önce kendimizi toparlamak ve toptan Allah'ın ipine sımsıkı sarılmalıyız. Ne diyor Cenabı Allah 'Ey iman edenler toptan İslam'a girin.' Tek ben yetmem, komşum da lazım demeliyiz. Etrafımızı, eşimizi, komşularımızı, akrabalarımızı dememiz lazım. Adıyaman yetmez, İstanbul yetmez, Türkiye yetmez dünya lazım diyerek, Allah'ın ipine toptan girebilmek için çalışmalıyız. Ancak o zaman kurtuluşa erebiliriz. Eğer bunu yapmazsak şeytan bizi boş bırakmayacak. Cenabı Allah Kur'an-ı Kerim'de İşte bunun için inandığımız yolda, inandığımız Allah'a, inandığımız kitaba, teslim bir vaziyette çalışırsak, Allah emeklerimizi zayi etmeyeceğini bildiriyor." dedi.

Bilgiç son olarak "Cenabı Allah 'Rabbiniz Allah'tır diyenler var ya, sonra da dosdoğru olanlar, sonra istikamet üzere olanlar, sonra da sözünden caymayanlar var ya, ölüm anında onlara melekler gelecekler ve şöyle diyecekler. Korkmayın, üzülmeyin biz size sizin için hazırlanmış olan cenneti müjdelemeye geldik diyecekler.' Bu müjde tabi ki herkese değil. Son nefesine kadar Rabbim Allah'tır diyenlere ne yaparsak ne konuşursak ne için susarsak, her şeyin sebebi Allah adına ve Allah rızası için olmalıdır diyenlere…" şeklinde konuştu.

İLKHA


'Kızlarımızı, kadınlarımızı yetiştirirsek onlar da toplumları yetiştirir'

'Kızlarımızı, kadınlarımızı yetiştirirsek onlar da toplumları yetiştirir'

'Kızlarımızı, kadınlarımızı yetiştirirsek onlar da toplumları yetiştirir'

'Kızlarımızı, kadınlarımızı yetiştirirsek onlar da toplumları yetiştirir'

'Kızlarımızı, kadınlarımızı yetiştirirsek onlar da toplumları yetiştirir'

'Kızlarımızı, kadınlarımızı yetiştirirsek onlar da toplumları yetiştirir'

'Kızlarımızı, kadınlarımızı yetiştirirsek onlar da toplumları yetiştirir'

'Kızlarımızı, kadınlarımızı yetiştirirsek onlar da toplumları yetiştirir'

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler